FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Alkohola daudzums - cik???

m
melisa 04.03.08. 11:45 | Kāzu datums: 09.08.2008

kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...

Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.

Es pareekinaaju apmeeram taa:

Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
lienuxe 22.04.08. 14:06 | Kāzu datums: 24.05.2008

Mums uz 50 cilvēkiem būs 20l šņabis, 10l būnais, 20 pud vīns, 5 pud martini, šampis kādas 2-3 kastes, (cik vispār kastē salien? 12 pudeles?? ) muciņa alus, un kādas 2 kastes bzalkoholiskais alus jo būs daži vīri kas alko nelieto...man jau liekas ka vajadzētu pietikt, un ka paliks pāri. Kāzas būs 2 dienas, bet pieļauju ka otrajā dienā dzers daudz mazāk :))) šmigu ņemsim caur draugu paziņu kas piegādā no ražotnes...sanāks arī lētāk, vīnus un šampjus un martini protams ka ķersim uz akcijām Maximās vai kur citur.
Plus vēl jau nezinām vai visi uzlūgtie varēs ierasties.

Saulēns 22.04.08. 13:07 | Kāzu datums: 08.08.2008

Piekrītu ieveenam - nav jau rosols - nesabojāsies.
Labāk nopirkt ar rezervi. Citādi aptrūksies un tad tādi pa pusei iereibušie vēl izdomās braukt meklēt veikalu :) Nu nē!!!

Z
Zanda 15.03.08. 22:45

Mums būs 40 ilvēki un sagādāt grasamies
20 sarkanvīnus
10 baltvīnus
15 šņabjus
10 konjakus
10 viskijus
20 šampaniešus

Tāda izvēle veikta ņemot vērā mūsu viesu vēlmes skaidri zinot, ka no visa, iespējasm, paliks pāri.

o
ototot 10.03.08. 06:45

paldies :)

Karolina 09.03.08. 21:42 | Kāzu datums: 28.07.2007

IKI Čakstes - J. Čakstes ielā 72, Ziepniekkalns, Riga
IKI Tako - Dzelzavas ielā 74, Purvciems, Rīga
IKI Nicgale - Nicgales iela 4A, Riga
ir arī Carnikavā un vēl dažās Latvijas pilsētas

o
ototot 09.03.08. 20:59

Un kur tas IKI atrodas?

kika02 09.03.08. 20:55 | Kāzu datums: 21.06.2008

Mēs reiķinājām tā saskaitījām cik ir cilvēki bez bērniem, bet skaitot kopā sievietes un vīriešus un pirkām 0,7l pudeli degvīna uz cilvēku. Un vīnu skaitījām tikai sievietes vien un uz katru pudeli vīna. Bet mums nebūs ne brūnie, ne vermuti. Un vēl šampanietis reiķinājām ka aptuveni no pudeles sanāk trīs glāzes un tad paskaitījām cik mums sanāk. Es domāju ka pietiks degvīns, jo visi no pieskaitītajiem un sievietes visas nedzert un pieļauju, ka paliks pāri.

I
Ilzhuu 09.03.08. 19:48 | Kāzu datums: 16.08.2008

Šausmas, alkohola aprēķini ar litru šņabja KĀZĀS liek noskurināties.. es vēl saprastu, ka bērēs, kur skumjas jāaizlej, bet nu kāzās rīkot pietempšanos kā prastā vidusskolas pirtī.. Nu jā, problēma ar vēlamo alkohola daudzumu arī mūs moka. Negribam gluži absolūtas atturībnieku kāzas, bet bez lielas dzeršanas - pamatā dzīvojot uz šampanieša visās vajadzīgajās vietās ;) Pamatojumi it kā 2 - 1) nepatīk iereibuši cilvēki, lai nav problēmas valdīt un nebojā svētkus 2) jau tā ir palielas izmaksas, studentiem pašiem kāzas rīkojot, lai vēl daudz dzeramo gādātu. Kāds jūsuprāt varētu būt minimālais simboliskais alkohola daudzums un sastāvs uz galda (tostiem..) 30 cilv, ja pa dienu jau dzerts šampanietis? lielākā daļa publikas 20-30 g, vidēji mēreni 'dzeroši' ?

Karolina 09.03.08. 17:16 | Kāzu datums: 28.07.2007

Ja nu kādai interesē - pašlaik IKI veikalos ir akcija šampanietim Martini Asti 4.99, Torley 2.19

KiWi 09.03.08. 13:20 | Kāzu datums: 29.08.2008

vienam manam kolēģim kāzas bija pirms 4 gadiem, bet 7 litri šņabja vēl joprojām mājās stāv....es sāku domāt, ka jāpērk tāds alkohols, ko, ja paliks pāri, paši arī dzers! :)

ieveens 05.03.08. 15:32 | Kāzu datums: 05.09.2008

Patiesībā alkohols nav jau rasols, kas bojājas!
Paliks pāri, nekas
Ir takš citi svētki!
Mūsu draugi ar' otrajā dienā vēl teica, ka esot pārspīlējuši - pagrabs esot vēl pilns! :)

m
melisa 04.03.08. 14:33 | Kāzu datums: 09.08.2008

lai cilveeki nepiedzertos, svariigi, lai buutu labs galds - jo vairaak vini eediis, jo mazaak sitiis pa galvu :))
par shapmanieti man teica, ka tas labi ies, jo tiks iedzerts pa glaaziitei gan peec atpirkshanas, gan varbuut parkaa bildeejoties, kaa arii mazajaa celojumaa pirms banketa. un jaa - visaadas izpirkshanas un atpirshanas pa celam no kreisajiem cilveekiem.. nemaz nerunaajot par pirmajiem tostiem, kaa arii par furshetu peec ceremonijas...

Noksi 04.03.08. 14:15 | Kāzu datums: 08.08.2008

par kāzu vadītāju - labs piemērs mana brāļa kāzas - viss bija tik ļoti labi organizēts un interesants, ka iedzeršanas bija maz un neviens nebija piedzeries (tiesā, arī publika bija solīda :) ). Draugam bija kāzas, bija daudz jaunatnes, daudz arī dzera alkoholu, bet atkal nebija neviens piedzeries, jo piedalījas atrakcijās, dejoja līdz rītam... :)
Skumji, ka ir stāsti par gadījumiem, kad kādi viesi gandrīz saboja svētkus ar to, ka piedzeras. Mēs katram gadījumam (kaut it kā visi viesi ir zināmi :D, nu bet tomēr a ja nu pekšņi.. ) organizēsim tā kā "atskurtuvi" :D, būs atbildīgie cilvēki, kuri bez žēlastības ņems ciet, ja kāds pekšņi pārdzers prātu :D

04.03.08. 14:11

Ja vien tavi viesi zina šos iemeslus, tad domāju, ka viņi arī neko neteiktu, ja tavās kāzās būtu mazāk alkohola.

e
ellochka 04.03.08. 14:08

man tas arī ir jūtīgs jautājums, jo ir redzēts, ko alkohols dara ar cilvēkiem. esmu arī bijusi kāzās, kur daži viesi tā piedzērās, ka jāvemj pa stūriem. nu nepatīkami. manuprāt, pilnīga cieņas neizrādīšana pret jauno pāri un jaunā pāra ģimeni, kas svētkiem rūpīgi gatavojās.

M
Maijuks 04.03.08. 14:08 | Kāzu datums: 07.06.2008

Tur jau tā lieta, ja gribēs tāpat atradīs kur piedzerties.

j
jelenak 04.03.08. 14:01 | Kāzu datums: 05.07.2008

Ne, nu ceram ka nebūs ta ka vis beigsies, bet arī negrības pārspilēt ar to. Laikam esmu ļoti "pareiza". Es lasīju stāstus ka mūsdienas taisa arī vispār bezalkohola kāzas, max. nedauz šampis - un domas dalījas, daudziem pat ļoti patika ka viņu kāzas nebija alkohols. Bet katram savs, un tiešam arī ļoti atkarīgs no viesiem.
Man alkohols ir diezgan sāpīgs jautājums, jo tā dēļ sanāca daudz ciest bērnībā :(((

04.03.08. 14:00

Nu redz, tur jau ir tas smalkais aprēķins jāveic.
Zinu, ka mana nākamā vīra radi vislabrātāk dzer šņabi, manējie atkal labāk ciena brendiju. Kāzās pārsvarā būs tādas dāmas, kas labāk dzer stipros dzērienus. Un šņabis varbūt liekas tik daudz jo ir mazās 0,5l pudelītes (OLIMP lielo nemaz nav). Šampi nopirkām TOSO ASTI un var gadīties, ka nepietiks, jo ļoti garšīgs.
Vienīgi es par vīnu sāku domāt, ka par daudz, jo nebūs nemaz tik daudz to vīna dzērāju. Bet zudumā jau neaizies nekas pat ja paliks pāri, jo viss alkohols ir sapirkts ļoti labs un par bāzes cenām, tāpēc nenožēloju, ka tik daudz nopirkām. Ja būtu pirkuši veikalā pat par akcijas cenām, tad tas noteikti būtu bijis min. par 200 ls dārgāk. Un turklāt - visu sapirkām februārī, jo martā alkoholam ceļas cenas. Tā kā guvums var būt pat ir lielāks. :)

i
ingreta 04.03.08. 13:58 | Kāzu datums: 20.02.2016

Nu gribu nedaudz ar tevi pastrīdēties ka dzer tur kur ir neinteresanti.Mēs ar vīriņu bieži esam kāzās un parasti jau viss ir ok,jautra publika,nedaudz iesilusi un viss jaukii.Bet bija reiz kāzas.40 cilvēki puse jaunioeši.Nopriecājāmies būs viegli vadīt jo jaunatne pietiekoši.Viesi viesu namā vieni bija apmēram 1,5 stundas kamēr mēs ar jauno pāri braucām tiltus.Viesu namā bija uztaisīt džins ar toniku ne stiprs un protams nedaudz uzkožamie.Jauniešiem likās ka p[a knapu,nopirka tuvākā bodē ko stiprāku.Fināls atbraucam daži viesi jau plamatīgi iesiluši.Nolēmām nekas tūlīt sāksim vadīt atrakcijas un izvēdināsies.Vilšanās -kā tika pie galda tā tikai glāzes cilā.Atrakcijas liela daļa vai nu izgāzās vai vedējtēvu trakojot gandrīz nožņaudza.Nu nevadāms pūlis,dari ko gribi.Tad ar jauno pāri ņēmāmies,padejojām.Jo viesiem neko nevajad\zzēja.
Bet tas tikai vienās kāzās bija kur viesi bija atbraukuši nevis svinēt bet piedzerties.Bet re var būt arī tā.Un galīgi ne mūsu vainas dēļ.

e
ellochka 04.03.08. 13:58

piekrītu jelenak. tas ir skumīgi, ka tiek pieļauta doma, ka bez daudz alko svētki beigsies. es jau neko nesaku līgavām. tas ir vairāk par mūsu sabiedrību kopumā. skumji... esmu bijusi kāzās, kur vienīgais alko bija vīns un mazliet arī alus, kad gāja jau lielā dejošana vaļā. bija ļoti jautri, cilvēki priecājās, neviens nebija piedzēries. protams, cilvēki bija iedzēruši, tā teikt jautrā prātā:), bet nu tik lielā mērā, ka tas nevienam netraucē un svētkus nebojā.