FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Alkohola daudzums - cik???

m
melisa 04.03.08. 11:45 | Kāzu datums: 09.08.2008

kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...

Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.

Es pareekinaaju apmeeram taa:

Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
lady-di 27.05.08. 14:52 | Kāzu datums: 26.07.2008

Mums bus ap 70 viesu, un mes jau nopirkam 70 pudeles sampja, jo mums sampis bus pec baznicac, celijuma, pie viesu majas, uz pirma tosta, pie kukas griezsanas. cerams ka vel paliks uz otro dienu

D
Delli 27.05.08. 13:00 | Kāzu datums: 31.05.2008

Mums pasākums ir paredzēts kā nelielas svinības no 14-19 dienas vidū, dārzā, vieglā atmosfērā, tāpēc arī izskatās tik maz. Nu redzēs, tad došu ziņu, vai pietrūka, vai pāri palika...

kristine 27.05.08. 12:57 | Kāzu datums: 08.08.2008

piekrītu, divas glāzes vīna ir riktīgi par maz!
Es spriežu pēc sevis, un nejūtos dzērāja, bet pudeli vīna pa tādiem svētkiem, kur ik pēc 10 min jāsauc tosts.. nu.. arī pat par maz :)

viesiem pašiem jābūt bremzēm - kad zin cik var.. bet kad tukš galds.. tostus neviens vienkārši nesauks. Iesaku pārskatīt skaitīšanas metodiku..

n
neratna_chirka 27.05.08. 11:13

300 grami vieglā uz cilvēku - tas ir divas glāzes vīna uz visu vakaru - rēķini ka kāzu svinību otrā daļa parasti iet no 18-20 vakarā līdz pieciem sešiem rītā. uz desmit stundām divas vīna glāzes ir nenormāli maz.

parasti stipro rēkina uz vienu dzerosu cilvēku ~0,5 - 0.7

z
zitronengrass 26.05.08. 11:18 | Kāzu datums: 25.07.2008

Mums būs apmēram 45 viesi, no tiem 5 bērni... Rēķinājām, ka šampis aizies visvairāk, jo saskandinās gan pēc baznīcas, gan uz kāda tilta, arī vakara gaitā dzers :) Nopirksim Martini, vīnu balto un sarkano, ir jau nopirkti brūnie un dažas pudeles džins ar toniku, šņabis ar medu un pipariņu :) Nezinu vai īsti pareizi, bet ir daudz dažādi dzērieni, jo viesu vēlmes ar ir dažādas... Kaste bezalkoholiskais šampis Mežezers, iespējams vajadzēs vēl kādu muciņu alu, jo svinēsim nākamajā dienā mājas pagalmā... Labāk, lai paliek pāri! Mums vēl ir sarunāts bārmenis, kurš piestrādā viesu namā par atsevišķu samaksu..

D
Delli 26.05.08. 10:25 | Kāzu datums: 31.05.2008

Mums uz 43 cilvēkiem sanāca 24 tādi, kas nav pie stūres un var dzert, paņēmām 6 pudeles sarkana, 6 balta vīna. Plus vēl būs šampis 6 pudeles.
Nu, man liekas, ka ir pietiekoši, bet palasot šo forumu saprotu, ka iespējams kaut kas pietrūks. Galu galā - nav jau dzerstiņš - ir taču mīlestības svinēšana.
Mums bārmenis ieteica vieglos dzērienus rēķināt 300g uz 1 cilvēku.

keila 27.04.08. 19:45 | Kāzu datums: 08.03.2008

hmm...tas ir ari atkarigs no vakara vaditaja...mes ari no sakuma domajam ka par maz, kopuma mums bija kadas 4kastes uz aptuveni 50cilvekiem...nakamaja diena atdevam viesiem,plus pasiem vel palika..jo vakara vaditaja taa visus dzenaja,ka gandrz nebija laika dzert :) bija forshi :)

E
Enki 27.04.08. 17:34 | Kāzu datums: 02.08.2008

"Vinoteca" ir A.Saharova 21, Zāļu 6, un vēl Jūrmalā. Web lapa www.laterra.lv, bet tur nez kāpēc to adrešu ir vairāk. Pārdod vīnu tādā tarā, kādā vajag-ir stikla trauki (padārgi) un ir kaut vai 5l plastmasas pudeles. Protams, tādās pudelēs vīnu nedrīkst ilgi glabāt, bet kādu dienu jau var nostāvēt. Mums viesu namā ir karafs, tā kā bez problēmām ar izlikšanu uz galda. :)

I
Ilzhuu 26.04.08. 18:37 | Kāzu datums: 16.08.2008

Mani arī izlejamie vīni sāk interesēt.. Kur tas "Vinoteca serena" atrodas? Varbūt kāds zina vēl citus veikalus? Un kā ar noformējumu, tb, kā izlejamais vīns tiek fasēts? Nu kaut kā pietiekami baudāmā veidā būtu uz galda jāliek...

a
amnesia 25.04.08. 23:19 | Kāzu datums: 23.08.2008

:D mums arī būs, esmu pārliecināta, ka būs ok, daudz pozitīvu piemēru :))
ņemiet! būs forši!

i
inly 25.04.08. 19:33

Mēs ar tā kā plānojam ņemt bārmeni, ceru, ka neizveidosies Ingretas aprakstītā situācija, jo nebūs nekādas sēdēšanas pie galdiem....

d
dacite 25.04.08. 18:54

Mēs rēķinam 0.5 uz vīrieti, 0.25 sievietei stipro alkoholu, pēc tam to attiecīgi pārrēķina vieglākos.

a
amnesia 23.04.08. 09:06 | Kāzu datums: 23.08.2008

ja aktīvas kāzas, tad to alko nemaz nejūt, visu izdanco :))

T
Taube 22.04.08. 22:50 | Kāzu datums: 28.06.2008

Man ar likas doma laba, bet iespejams kazam deretu, tikai telpas gan nepiemerotas mums prieksh tas micishanas ap baru!
Sataisiju alkahola sarakstu un esmu meren apjukusi, jo lielaka dalja mums viskijdzeraji, brendijdzeraji un beigas snjabi tik un ta vajag!
Tikko biju kazas un draudzenes divas, it ka ne parak lielas dzerajas, katra izdzera pa 0,7 brendija vakara gaita un laikam pati ari kadu pudeli viskija izdzseru. Likas visai jokaini, jo parasti tadus daudzumus nedzeru, bet teikshu godigi neviens nebija parlieku sareibis! Ta ka labak sapirksim ar rezervi visu!

a
amnesia 22.04.08. 22:11 | Kāzu datums: 23.08.2008

mūsu kāzu organizētāj aģentūra šo te triku jau sen piedāvā, tiesa, bārmenis ir kā papildus iespēja, jo uz galda jau stāv dzērieni, vienīgi, ja vēlas tieši kādu kokteili, tad pasūta pēc dzērienkartes, bārmenis pa kārtai visus apstaigā, kad nonāk pie pē'dējā tad atkal sāk no gala, jo pirmais iespējams jau izdzēris, pirmo tostu saka un lej to, kas uz galda stāv, tālāk jau viss aiziet pašplūsmā
viņi bārmeni saviem klientiem piedāvā jau vairākus gadus un visi vienmēr biju apmierināti un paticis

p.s. kāzu organizētājfirmas īpašnieci pazīstu personīgi, tāpēc varu ticēt tam, ko stāsta

i
ingreta 22.04.08. 18:28 | Kāzu datums: 20.02.2016

Man arī viens pāris bija izdomājis ka būs kokteiļi.Nu un tad es kā vedējmāte pajautāju.Kā tu domā kā tas izskatīsies?Es vai vedējtēvs saka tostu un palūdz saliet glāzes.Tad pēkšņi no galda pielec 10 dāmas un skrien pie bārmeņa.Tur rinda un mēs visi gaidām kamēr uztaisīs kokteiļus viņām?????????Un ja vēl pie bāra nav daudz vietas tad kā un kur viņas mīcīsies.Ideja laba ,bet ne kāzām.

E
Enki 22.04.08. 18:09 | Kāzu datums: 02.08.2008

runājot par vīniem, mums ieteica foršu izlejamo vīnu veikalu "Vinoteca serena". Bijām pagaršot, tur ir tikai sausie vīni, bet kaut arī man sausie nepatika, vismaz sausie galda vīni bija baigi forši! Cenas 3.30-4.00Ls/l Kāzā, ielielisko derēs vieglie galda vīni pa 3.30Ls/l, turklāt, jo vairāk pērk, jo lielāka atlaide. 11-20l ņemot 10% atlaide:)

lienuxe 22.04.08. 17:54 | Kāzu datums: 24.05.2008

Vai nebaidies no tā ka viesi visu vakaru pavadīs stavot rindā uz bārmeni?? :))))

j
jelenak 22.04.08. 17:45 | Kāzu datums: 05.07.2008

Izdomājam, lai nebūti ļoti banali šņabis, vīns utt - (daudziem viesiem tie tīrie dzērieni negaršo), mūms būs bārmenis kas taisīs kokteiļus: piem. B52, Mohito utt. Daudz jaukāk un garšīgāk :))

nebēdniece_:) 22.04.08. 17:35 | Kāzu datums: 10.05.2008

Mums 50 cilv.

10 l šnabja
5l brūnais
20 pud vīns (10 balta, 10 sarkanā)
25 šampji
otrai dienai 3 kastes alus (vai muciņa)
izklausās maz, bet izprātojāmies par katru cilvēku, pieļaujot arī neparedzētu rīcību no katra, secinājām, ka ir reāls sieviešu pārsvars, un pāris ļoti iedzertmīloši vīrišķi. bet pietiekami zolīdi, un ka'vēl daži izteicās būšot šoferi vai kas tur vēl, ka nedzers. nu redzēs redzēs.. :)
rēķinājām 0,7 stipros uz viesi
puspud vīna uz sievieti.
Kā arī 2 šamp. glāzes uz katru viesi.