Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola daudzums - cik???
kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...
Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.
Es pareekinaaju apmeeram taa:
Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2
Mēs vēl nepirkām alkoholu.. Atradu vienu rakstu, laikam tieši tā un skaitīsim http://www.jususvinibas.lv/?pag=424&pag2=28&type=artickle
mums kāzās kā vienkāršs dzeramais bija mammas sarūpēts ūpeņu, jāņogu s;irupiņš, ko tad arī atšķaidīja dzērieniem un to arī izdzēra visvairāk.
No alkahola mums bij daudz vīna, jo zinam, ka to mums rados dzer, 1 Tulamor un 1Jemeson un pāris 4 Acrapolis (nezinu kā pareizi raksta) un 20 šampanieša pudeles. Tas viss bija uz 45cilv. Pāri mums palika ļoti daudz! Vieis bija jautri tā pat, viņiem alkaholu lai atraisītos nevajag, daudz dejoja un nebij nemaz laika dzert!!! tā, ka visi, izņemot līgavaiņa vecākus, visu vakaru bij sakarīgā reibumā, nevienam netraucēja un nevarēja manīt, ka kāds būtu bijis dikti piedzēries.
Nu mees vispaar spriedaam, ka tie, kas dzers buus tikai dazzi, taapeec peec draugu ieteikuma izveeleejaamies viinus, no stiprajiem bija tikai tulamors un melnais balzams!! Snabijs vispaar nebija, sampanietis - piramiida. paari palika visvairaak sarkanais viins - daudz.. taa ka nu - spriediet pashi - cik cilveeku, tik variantu. Kas vienam neder, otram - pasaa laikaa. Par piedzersanos - jaa, bija dazzi no draugiem stripri paalii, bet neviens nevienam netrauceeja, un es teiktu - labaak, lai visi ir atraiisiijushies un laimiigi, nekaa skaidraa un saistiiti (iipasi, ja vieis savstarpeeji nav iipasi paziistami). Priekaa:)
Mēs domājām ar pa šo jautājumu, lai arī kāzas tikai nākamgad, bet vienojāmies, ka lielu buķeti netasīsim. Palikām pie tā ka būs šņabis, viskijs, šampis un amor veidīgie. Jo arī šos dzērienus var dzert ļoti dažādi. Mēs piedomāsim pie sulām, bet nevariēsim ar stipro markām.
Mēs uz 45 cilvēkiem pirksim:
20L jamson (viskijs)
10L šņabis (to vēl nezinu kādu)
60 pudeles Rīgas šampanieša
~5 pudeles vīna (sarkano)
~3 pudeles tumša ruma (vedējtēvam spec. pasūtījums)
~ 2 pudeles konjaka
Par uzdzeramo būs
20l ābolu sulas;
20l apelsīnu sulas;
~40 pudeles minerālūdens;
~ 30L coca colas..
+ viesu nama dzēriens..
Man liekas ka alkohols un normāli viesi ir pilnīgi savienojamas lietas… Un es kaut ka īpaši nepārdzīvotu ja viens otrs būtu stipri iereibis.. Es vairāk pārdzīvotu, ka viesiem nebūtu ko ēst vai aptrūktos dzērieni..
Daudz kas ir atkarīgs no laika un visādiem citādiem apstākļiem, ne tikai no dzērāju skaita. Manās kāzās palika paŗi gandrīz viss šņabis. Dzēra daudz konjaku, bet vīnu pat ļoti daudz. Bija sutīgs, tāpēc visiem gribējās padzerties. Šampis, kas bija rēķināts 2xpuspudele uz cilvēku (viena puspudele zagsam, otra pie tortes). A nekā - pie tortes kaut kā vairs nebija aktuāls. Tāpēc saku, ka šampis pietiek ar puspudeli uz cilvēka.
Pie reizes - 3 kastes (36 pudeles) Rīgas pussaldā palika pāri. Atdodu par labu cenu un piegādi 100 km robežās ap Rīgu.
Mums uz 77 viesiem bij nopirkts:
50l šņabis (daļa tika jaukta kokteilīšos) - 20palika pāri
10l brūnie- 9 litri palika
50-55pudeles Rīgas šampis - nepalika neviena
40pudeles vīni - palika kādas 5-8 pāri
150l mājas alus- goda vārtiem bij un viesu namā - nepalika pāri, jo bij ļoooooti garšīgs (pat alus nedzērāji lielīja, kā arī superr atraktīvs alus pusis,kas to dalīja)
Bet nu katrs savējos tomēr labāk zin, jo mēs zinājām,ka mūsējie nav brūno cienītāji (ne brendiju,ne konjaku,viskijus arī reti kurš dzer). Karstā laika dēļ uz urāa aizgāja vieglie dzērieni - šampis un alus. Kaut gan mani daļa mēģināja atrunāt,ka šampi gan daudz mazāk vajag, bet darīju pa savam:)
Mums uz vairāk kā 80viesiem , no kuriem lielākā daļa bija ĻOTI dzeroši jaunieši :))) , tika nopirkts 40 šampīši, 10L sarkanie vermuti, 15L baltie vermuti (tas meitenēm ideālais variants), 20 0,7 brūnie un 15 L šņabis. plus vēl nākamajai dienai alus. Daudz palika pāri, dzeram vēl tagad! :)))) tad vēl klāt kokteilīšu pagatavošanai bija 36 lielie Sprite un 36 kolas, kā arī sulas šņabim , tas viss arī palika pāri.
Pirms tam , zinot savus draugus, ļoti baidījamies, ka pietrūks, tāpēc ceru, ka kādai mans aprēķins palīdzēs.
Piekrītu!!!
Ne jau neliekot alko uz galda tu pietaupīsi piuedzērušas sejas....kurš gribēs pārdzerties tas to arī izdarīs....katrs taču atpūšās kā māk un ja cilvēks ir radis izpriecāties tikai zem noteiktiem grādiem tad viņš savu plāniņu īstenos :)
Muļķigi vienai otru apvainot, jo taču nespriežat par sevi bet gan par jūsu viesiem :)
kā var zināt ko izdarīs kāds no viesiem, ja nezināt kā uzvedīsieties paši....nekad nekas nenotiek pēc konkrēta plāna....:D
nezinu, ko Jūs aicinat uz taam savaam kaazaam, ka baidaties no taa, ka piedzersies... kas gribees piemauties, tapat pamaniisies, kaut viens pats aatri izlaks to, ko buusiet uz pieciem ieplaanojushi..
alko daudzums nenoziimee, ka viss ari ir jaizdzer... manaas kaazaas neviens nepiedzeeraas, lai gan ar to alko daudzumu butu pieticis 3x tik cilvekiem, jo daudz paari palika... un nebija nevienas atrakcijas, bet vienalga neviens nepiedzeeraas.... visi dejoja un priecaajaas un katrs dzeera pec savaam velmem un iespejam... desmitos no riita paaris dzeki bij riktigi sametushies, bet taa kaa visi loti inteligenti cilveki, tad prosta mierigi aizgaja gulet...
Jā, man arī šķiet, ka spriedumi par baigo piedzeršanos un taml. nav attiecināmi vienk. uz cilv. skaita un alko litru daudzuma attiecību. Tur jāņem vērā aktivitātes, svinību ilgums un viesu uzvedības stils, es domāju, ja viesi ir lieli dejotāji un visādi citādi aktīvi, nekāda pārdzeršanās nav gaidāma. Es, man šķiet, jau tāpat zinu dažas personas, kas manās kāzās droši vien diezgan labi sadzersies, bet to es nevaru regulēt ar alkohola nelikšanu uz galda pietiekamā daudzumā :)
Skatos, ka Dignai bijis līdzīgi kā mēs ar līgavaini domājam, ka vidēji 0.5l stiprā uz cilv. Vienīgi mēs laikam atrēķinājām bērnus un atturībniekus nost:)
Piekrītu, alko taču rēķina arī lai otrai dienai sanāk un ja paliek pāri, nekāda bēda...jāsvin taču arī atkāzas!
Pati neesmu nekāda lielā dzērāja......bet tāpēc viesiem neļaut iedzert savās kāza...nē taču....
un tieši tā, ka atrakcijas nosaka to, cik cilvēkiem peidzersies!
Zjanis! Gribas jau teikt, ka viss ir atkarīgs no tā kādas kāzas, ja viesiem nav nekas cits ko darīt kā ēst un dzert, tad arī piedzersies līdz nemaņai. Un otrādi atraktīvās un jautrās kāzās varbūt pat visi 2 l uz personu, bet neviens nebūs piedzēries!
Mūsu tāme 50 viesiem bija:
Šampanieties 36
Konjaks 12 (0.7)
Viskijs 10 (1l)
Vodka 12 (0.7)
Vīns 15 (0.7)
Vermuts 10 (1l)
No visa nedaudz palika pāri (kāda 1 vai 2 vienības), savukārt šampanieties un vermuti visvairāk palika pāri.
Melisa, izskatās jūsu aprēķins ok, noteikti paliks pāri, bet man jau liekas, ka labāk lai paliek pāri, nekā, ka viesi labprāt iedzertu vēl kādu mēriņu, bet palicis tikai ūdens ar citronu :)
man arī ir radies gluži tāds pats jautājums:)
bet dzērājs nedzērāju tāpat nesaprot,tā ka diskusiju par tādu tēmu šeit labāk nesākt - tie namatēvi/namamātes,kuri atsakās no alkohola svinībās ir viesu mocītāji:D
Piedodied, atvainojiet, kāzas jau nav vieta, kur ļautiņiem jāaizdzeras tik tāl, ka vairs nav nekādas saprašanas. 1L 38% grādīgs uz katru? Es nezinu, cik perfekti rūdītiem ir jābūt tad dzērājiem. Mēs iepriekš taisijām lielus svētkus un ar rēķinājam, ka 1L uz cilvēku, kurš dzer, bet tāda reibuma pakāpe bij, nē, savās kāzās mēs tādu kļūdu vairs nepieļausim. Kaut gan, rezervē vienmēr vajag alkoholu, ja nu kāds super izturīgs ir. Bet tomēr tuvojoties siltumam, viesi paliek arvien neizturīgaki.
kaa juus domaajat degviinu likt uz galda - pudelees vai grafiinos?
Uz katra galda tekošo metru vajag 1 brūno, 1 šnabi, 1 šampi+1 sula. Manuprāt vienkārši!
Mums rēķināts ~0,5l stiprā uz katru dzerošu personu. Vīnu tā pamazāk, maz tiek dzerti un šampis pēc ceremonijas katram pa glāzei/divām..Redzēs, kā būs, kas pietrūks, kas pailiks pāri. Ka tik nepietrūktu, ja paliks pāri, tā maza bēda, atkāzu pasākumā vai pa Jāņiem nolietos:)
komentārs nevietā!!!
Priekš tam jau ir šis portāls, lai cilvēki tiktu skaidrībā.....
Ne jau katru dienu svin kāzas un klāj lielos galdus.....tas taču ir normāli, ka kāzās iedzer....neviens jau netaisās nodzirdīt tautu!
viesi jādzirda ar mēru