Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola daudzums - cik???
kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...
Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.
Es pareekinaaju apmeeram taa:
Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2
Neķer kreņķi, viss taču kārtībā! :)
Tikai manas domas.... Un, manuprāt, vietā.... :)
Neizlasīju visu diskusiju, bet varu pateikt savas domas- mums kāzas plānojas divas dienas un reāli rēķinamies, ka vislielākais alkohola patēriņš būs pirmajā dienā, jo otrajā visiem jābrauc mājās, tādēļ dzert tāpat nevarēs :) Tā kā mēs abi ar vīriņu arī neesam alkohola mīļi, vispār smejamies, ka varētu bez alko, bet reāli zinām, ka tā nevar... pagaidam neesam sarēķinājuši cik daudz un kā, bet otrai dienai nerēķināsim neko- ja būs palicis alko no pirmās dienas, tad, kas gribēs, varēs iedzert... ja nē- jo labāk- teju visi braucēji :)
Saulux5, piedod, bet, manuprāt, Tavs komentārs par nodzeršanos bija nevietā!!!
Nu labi, labi! :) Kāpēc uzreiz sākas tāda kā attaisnošanās? Es pat vārdus konkrētus neminēju - vnk pateicu, ka dažiem man šķiet ir pārāk daudz tas alko! :)
Mēs tomēr neuzskatām, ka piedzeršanās kāzās ir galvenais, jo labi ir zināms, kādas tam mēdz būt sekas un nu ļoti negribās, lai kāds, tikai tāpēc, ka par daudz iedzēris, sabojātu mums mūsu īpašo dienu... Pēc tam gan mēs nebūsim priecīgi, gan arī vaininieks visticamāk jutīsies neērti... Tāpēc....
Protams, kā kuram, bet es uzskatu, ka var ļoti labi atpūsties arī vai nu bez, vai nu arī ar minimālu alkohola daudzumu... SUBJEKTĪVI!
Arī sāku te rēķināt, cik Ls tiks rīklē ieliets, bet labāk nemaz nedomāt tādās kategorijās:)
Bet - vienu gan iesaku - protams, vaktēt atlaides veikalos vajadzīgajam alko, bet painteresēties riņķi apkārt arī - nezinu, vai vnk apgrozos tādā sabiedrībā:)), bet cik dzirdu, no visām pusēm ir piedāvājumi par daudz lētāku dažādu šmigu - gan oriģinālais krievu šņabis pa pāris ls, gan tās pašas viskiju markas par ļoti smukiem cipariem, gan vermuti, gan vīni..... jo šādu tirgoņu tiešām netrūkst, it sevišķi laikā, kad alko veikalos ir tāāāds akcīzes nodoklis!
Labāk lai paliek pāri,nekā pietrūkst:)
Mums, piemēram, paredzēts sēdēt līdz rītam. Man pat bail, ka nav par maz.
ja kārtīgi paēsts tad izdzer ar daudz alhahola, jo tik ātri nereibst,otrā dienā uz urā iet alus, šampis, vīns, kvass
Nav jau nemaz ar tāda nodzeršanās kā Tu saki.. gandrīz vienmēr paliek pāri daudz dzeramā un labāk jau nu ir, lai paliek pāri, nevis, lai pietrūkst..
Vakar Elvi pirku pa 1,19 Zelta Mežezeru... :)
Lasu par paredzētajiem alkohola daudzumiem dažām līgaviņām un drebinos šausmās.... Sanāk viena liela, brutāla nodzeršanās.....
man kāzas būs 2 dienas, doma ir, ka vajag 1 l šņabi uz vīrieti un uz dāmu man ir 22% dzērveņu uzlējums 0.7 l
Pagaidām man ir sarunāts, ka 24l un 24x0.7, bet domāju, ka vajadzēs vēl+ šampis pats par sevi
Rimi, cidoniju Mežezers bija pa 1,29... :)
Paldies par info par to Mežezeru...:) Tikko iepirkām 10 pudeles, forši, 4-5 latu ekonomija sanāk...:)
Ja ineresē - Grants tagad Rimi par 8.90 - 0.7L (kompletkā gan nāk glāzīte)
man laikam būs traki ar to alkoholu... ap 60 viesu un visi tādā vecumā, kas JAU dzer :)
Varbūt kādai noder šī ziņa, ja bērni, tīņi kāzās paredzēti - Maximā, vismaz vēl vakar (XXX) bērnu šampīts "Mežezers" bija uz atlaidēm - apm. 1.19Ls, tā viņš maksā 1.60Ls - ja nemaldos. -mums to vajadzēja, tāpēc arī nododu šo ziņu tālāk :)
Kāds var pateikt vai uz 30-35 cilv.tas ir OK:
šampis - 26 pudeles
vīns - 24 pudeles
viskijs - 8 pudeles
degvīns - 8 pudeles
Vai ar to pietiek??? Man nav nekādas nojausmas un liekas, ka šampanietis būs par maz, jo man pašai svinībās patīk dzert šampanieti vai vīnu.
Mūsu kāzās arī būs no visādām pērnā gada zaptēm savārīti dzērieni, ūdens ar citronu un ledu - tas no bezalko dzērieniem:)
Alko uz 50 cilvēku kāzām - 20l vodka, 7l brendijs, 50 šampanieša pudeles, 10 pudeles sarkanvīns, 5 pudeles baltvīns + 2 dienā 20l alus.
Domāju, ka viss pietiks kā vajag un ne tur baigi daudz pāri paliks nekā :)
Šampanietis ir tik daudz, jo jādzer būs arī pie dzimtsarakstu nodaļas un arī pēc tam svinību vietā.
Pārliku uz LV valodu - smieklīgs tulkojums, sasmējos :D