Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola daudzums - cik???
kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...
Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.
Es pareekinaaju apmeeram taa:
Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2
Daudz kas ir atkarīgs no laika un visādiem citādiem apstākļiem, ne tikai no dzērāju skaita. Manās kāzās palika paŗi gandrīz viss šņabis. Dzēra daudz konjaku, bet vīnu pat ļoti daudz. Bija sutīgs, tāpēc visiem gribējās padzerties. Šampis, kas bija rēķināts 2xpuspudele uz cilvēku (viena puspudele zagsam, otra pie tortes). A nekā - pie tortes kaut kā vairs nebija aktuāls. Tāpēc saku, ka šampis pietiek ar puspudeli uz cilvēka.
Pie reizes - 3 kastes (36 pudeles) Rīgas pussaldā palika pāri. Atdodu par labu cenu un piegādi 100 km robežās ap Rīgu.
Mēs uz 45 cilvēkiem pirksim:
20L jamson (viskijs)
10L šņabis (to vēl nezinu kādu)
60 pudeles Rīgas šampanieša
~5 pudeles vīna (sarkano)
~3 pudeles tumša ruma (vedējtēvam spec. pasūtījums)
~ 2 pudeles konjaka
Par uzdzeramo būs
20l ābolu sulas;
20l apelsīnu sulas;
~40 pudeles minerālūdens;
~ 30L coca colas..
+ viesu nama dzēriens..
Man liekas ka alkohols un normāli viesi ir pilnīgi savienojamas lietas… Un es kaut ka īpaši nepārdzīvotu ja viens otrs būtu stipri iereibis.. Es vairāk pārdzīvotu, ka viesiem nebūtu ko ēst vai aptrūktos dzērieni..
Mēs domājām ar pa šo jautājumu, lai arī kāzas tikai nākamgad, bet vienojāmies, ka lielu buķeti netasīsim. Palikām pie tā ka būs šņabis, viskijs, šampis un amor veidīgie. Jo arī šos dzērienus var dzert ļoti dažādi. Mēs piedomāsim pie sulām, bet nevariēsim ar stipro markām.
Nu mees vispaar spriedaam, ka tie, kas dzers buus tikai dazzi, taapeec peec draugu ieteikuma izveeleejaamies viinus, no stiprajiem bija tikai tulamors un melnais balzams!! Snabijs vispaar nebija, sampanietis - piramiida. paari palika visvairaak sarkanais viins - daudz.. taa ka nu - spriediet pashi - cik cilveeku, tik variantu. Kas vienam neder, otram - pasaa laikaa. Par piedzersanos - jaa, bija dazzi no draugiem stripri paalii, bet neviens nevienam netrauceeja, un es teiktu - labaak, lai visi ir atraiisiijushies un laimiigi, nekaa skaidraa un saistiiti (iipasi, ja vieis savstarpeeji nav iipasi paziistami). Priekaa:)
mums kāzās kā vienkāršs dzeramais bija mammas sarūpēts ūpeņu, jāņogu s;irupiņš, ko tad arī atšķaidīja dzērieniem un to arī izdzēra visvairāk.
No alkahola mums bij daudz vīna, jo zinam, ka to mums rados dzer, 1 Tulamor un 1Jemeson un pāris 4 Acrapolis (nezinu kā pareizi raksta) un 20 šampanieša pudeles. Tas viss bija uz 45cilv. Pāri mums palika ļoti daudz! Vieis bija jautri tā pat, viņiem alkaholu lai atraisītos nevajag, daudz dejoja un nebij nemaz laika dzert!!! tā, ka visi, izņemot līgavaiņa vecākus, visu vakaru bij sakarīgā reibumā, nevienam netraucēja un nevarēja manīt, ka kāds būtu bijis dikti piedzēries.
Mēs vēl nepirkām alkoholu.. Atradu vienu rakstu, laikam tieši tā un skaitīsim http://www.jususvinibas.lv/?pag=424&pag2=28&type=artickle
Pārliku uz LV valodu - smieklīgs tulkojums, sasmējos :D
Mūsu kāzās arī būs no visādām pērnā gada zaptēm savārīti dzērieni, ūdens ar citronu un ledu - tas no bezalko dzērieniem:)
Alko uz 50 cilvēku kāzām - 20l vodka, 7l brendijs, 50 šampanieša pudeles, 10 pudeles sarkanvīns, 5 pudeles baltvīns + 2 dienā 20l alus.
Domāju, ka viss pietiks kā vajag un ne tur baigi daudz pāri paliks nekā :)
Šampanietis ir tik daudz, jo jādzer būs arī pie dzimtsarakstu nodaļas un arī pēc tam svinību vietā.
Kāds var pateikt vai uz 30-35 cilv.tas ir OK:
šampis - 26 pudeles
vīns - 24 pudeles
viskijs - 8 pudeles
degvīns - 8 pudeles
Vai ar to pietiek??? Man nav nekādas nojausmas un liekas, ka šampanietis būs par maz, jo man pašai svinībās patīk dzert šampanieti vai vīnu.
Varbūt kādai noder šī ziņa, ja bērni, tīņi kāzās paredzēti - Maximā, vismaz vēl vakar (XXX) bērnu šampīts "Mežezers" bija uz atlaidēm - apm. 1.19Ls, tā viņš maksā 1.60Ls - ja nemaldos. -mums to vajadzēja, tāpēc arī nododu šo ziņu tālāk :)
man laikam būs traki ar to alkoholu... ap 60 viesu un visi tādā vecumā, kas JAU dzer :)
Ja ineresē - Grants tagad Rimi par 8.90 - 0.7L (kompletkā gan nāk glāzīte)
Paldies par info par to Mežezeru...:) Tikko iepirkām 10 pudeles, forši, 4-5 latu ekonomija sanāk...:)
Rimi, cidoniju Mežezers bija pa 1,29... :)
man kāzas būs 2 dienas, doma ir, ka vajag 1 l šņabi uz vīrieti un uz dāmu man ir 22% dzērveņu uzlējums 0.7 l
Pagaidām man ir sarunāts, ka 24l un 24x0.7, bet domāju, ka vajadzēs vēl+ šampis pats par sevi
Lasu par paredzētajiem alkohola daudzumiem dažām līgaviņām un drebinos šausmās.... Sanāk viena liela, brutāla nodzeršanās.....
Vakar Elvi pirku pa 1,19 Zelta Mežezeru... :)
Nav jau nemaz ar tāda nodzeršanās kā Tu saki.. gandrīz vienmēr paliek pāri daudz dzeramā un labāk jau nu ir, lai paliek pāri, nevis, lai pietrūkst..
ja kārtīgi paēsts tad izdzer ar daudz alhahola, jo tik ātri nereibst,otrā dienā uz urā iet alus, šampis, vīns, kvass
Mums, piemēram, paredzēts sēdēt līdz rītam. Man pat bail, ka nav par maz.