Kāzu plānošana
Alkohols
Alkohola daudzums - cik???
kaa Juus apreekinat alkohola daudzumu uz viesiem? Man teica, ja jaareekinaas uz vienu viirieti 1 L degviina, uz daamu - 1 pudele martini. plus veel shampis un citi alkoholi. Man jau liekas, ka daudz, nu bet nezinu... Lielaakaa dala viesu it ka dzeroshi...
Viesu daudzumu veel konkreeti nezinam - max - 55, min - 33.
Es pareekinaaju apmeeram taa:
Degviins - 20
Martini - 25
shampis - 50
viins - 4
konjaks - 2
nu, tas jau laikam no viesiem atkarīgs. manā gadījumā 4 pudeles vīna būtu katastrofāli nepietiekoši, jo viesi dzer praktiski tikai vīnu. un, manuprāt, pudele maritini uz sievieti ir nu ļoooooti daudz, tas pats par to degvīnu.
man jau arii liekas, ka par daudz, bet sliktaas buus, ja nepietiks...
nu bet jaa, tas martini laikam par daudz....
Uz maniem 85 viesiem, no kuriem 75 būs dzeroši, jau nopirkām šādu alkohola daudzumu:
Vīns – 44 pudeles (30,8 litri) - 4 veidi
Šņabis – 78 pudeles (39 litri)
Šampis – 35 pudeles (24,5 litri)
Brendijs – 52 pudeles (36,4 litri)
Kopā 125,8 litri / 85 cilv. = 1,48 l/cilv.
Džeks, no kura pirkām, teica, ka būs par daudz. Bet labāk lai ir par daudz nekā par maz.
Galvenais, lai līdz kāzām enodzeram :))
es izrēķināju uz 55 cilvēkiem - 18l.degvīna, 30pud(0.7l) vīna (t.sk.arī martini) + 28pud šampanieša.
nu mums jau ir nopirkti 15 vīni.domāju, ka pietiks. degvīnu un konjaku pirksim pa kastei, + šampi.cilvēki apm.50.
nebūs par daudz?:)
nu tu man liekas riktiigi paarspiileeji.. ;) kaut gan, ja kaazas ir 2 dienas, tad mosh normaali.. :))
Nu jums gan pārdzeršana vien sanāks :))) Kāpēc vajag TIK daudz, it īpaši šņabis???????
78 pudeles šnabja ir šausmīgi daudz! Ja to visu izdzer, tad no kāzām viesi neko neatcerēsies. Mums būs viesi ap 35 un pirksim 10 pudeles vīna, pusi sarkanu, pusi baltu, kasti šampanieša un varbūt vēl drusku. Par stiprajiem dzērieniem vēl neesam izlēmuši, bet būs šnabis un vēl kaut kāds krāsainais, bet no katra līdz 10 pudelēm.
es arī par to šņabi īsti nevaru saprast... Nē, nu es varu saprast, ka gribas, lai visa kā ir pietiekoši, bet vai tiešām vajag tik daudz šņabi? Man jau liekas, ka tagad cilvēki nemaz tā nedzer to šņabi, vairāk jau vieglāku alkoholu, piemēram, vīnu.
tas jau atkarīgs no tā kādu alkoholu viesi lieto (mums daļa sieviešu tikai stipro dzēra)... mums uz 50 visiem bija kāda 20 pudeles šņabis (0.7), 20 pudeles brūnais, 5 pudeles vīns, 5 pudeles Martini un šampanietis... šņabis pietrūka, jo jau pēc pusnakts tika meklēts vēl, brūno dzēra diezgan maz, vīns palika neskarts, jo neizdzēra nevienu pudeli, Martini pāri palika 4 pudeles, bet šampis kādas 10 pudeles palika pāri... secinājums viens - mūsu viesiem visejošākais bija šņabis un jāsaka, ka piedzēries neviens nebija un visi visu nākamajā dienā atcerējās (cerams, ka neviena nepadomās, ka mūsu viesi bija kaut kādi alkoholiķi)...
Manas domas tādas, ka alkoholu noteikti vajag, bet manuprāt labāk lai pietrūst nekā par daudz. Ļoti negrības lai viesi pārdzeras. :)))
mums jau tas bankets it kaa paredzeets no 17.00 liidz apmeeram 01.00... it kaa tad jau vajadzeetu pietikt...
ir varbūt par daudz, BET mums bija 40 pudeles šampja uz 40 cilvēkiem, aizgāja pa tīro, šņabis bija rēļināts 0,7 uz cilvēku, palika pāri 1 pudele, Bonaparts laikam 2 pudeles, Martini 6 pudeles, to dzēra vismazāk. Tā kā ar 0,7 uz cilvēku + pudele šampja bija trāpīts desmitniekā
Domāju, ka tāpat cilvēks dzer, cik viņš grib, nevis ar domu piedzerties un izdzert pēc iespējas vairāk.Labi, varbūt ir izņēmumi.Un arī, tu taču visus alkahola krājumus neliksi uz galda, viesi jau nezin cik ir.Piekrītu tam viedoklim, ka labāk vairāk nekā mazāk.Mēs vēl ierēķinājām, ja piem.ir vārti, lai ir par ko atpirkties.
es arī domāju, ka atkarīgs no viesiem - kas ko dzer utt. Mums, piemēram, vairākums dzers šņabi, bet brāļa kāzās izdzera visu viskiju, bet šņabis palika, biju vēl pie draugiem kāzās - tur arī pārsvarā gāja šņabis, abās kāzas vīnu gandrīz nedzera, šapmanietis gāja tikai pirmajam tostam. Uz vīriešiem noteikti var rēķināt 0,7-1 L šņabja.
Iesaku paņemt arī pāris Martin pudelēs, mums kāzās tās labi aizgāja, daudz palika pāri konjaks, to nevajadzēja tik daudz pirkt. Vīrieši vairāk dzēra šņabi, sievietes šampanieti, vīnu, vai martini. Daudz palika pāri arī alus (kaut bija karsta vasaras diena):))
Mēs vēl neesam pat par alkoholu sākuši domāt, bet tik ļoti negribas, lai būtu tāda izdzeršanās... :(
vai būs izdzeršanās - tas jau no viesiem atkarīgs, un arī na vakara vadītājiem. Kas gribēs piedzerties - tas piedzersies tā vai tā. Bet ja vakara pusē izbeigsies dzeramais - arī nav labi, es domāju - uzreiz sāksies - kurš brauks pakaļ, ar ko, un nedod Dievs vēl dzerumā kaut kur brauks pa nakti meklēt.
Nu, tā jau ir, ka dikti riskanti, ja beigsies. Tur jau tā lieta, ka to piedzeršanos praktiski ir neiespējami izkontrolēt. Ai, kā būs būs - gan jau būs OK!