FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Grādīgie dzērieni kāzās

L
Līgaviņa 11.04.07. 09:18

Sveikas, līgaviņas! Kā Jūs aprēķinājāt alkohola daudzumu? Mums būs ~ 80 viesu, kas lietos grādīgos dzērienus. Gribam jau laicīgi iepirkt, bet īsti nezinam kā lai aprēķina daudzumu vienam cilvēkam, ja svinības būs divu dienu garumā?! Paldies! :)

15 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Z
Zoja 11.04.07. 09:20

Mums būs 70 cilvēku, topošais teica tā - šņabi litru uz galviņu, šampi un vīnu arī... Plus vēl kādu brūno... Mums jauniešu kompānija - kārtīgi dzērāji :D

S
Saulite23 11.04.07. 09:22 | Kāzu datums: 18.08.2007

Mums ar ap 80, ar rēķinām uz katru pudeli dzeramā, jo arī pārsvarā jaunieši būs:))

L
Laila 11.04.07. 11:41 | Kāzu datums: 18.08.2007

Sveikas toposhaas liigavinas, palasot tos juusu dzeramaa apreekinus, jaadomaa, ka jums tur nebuus vis kaazas bet izdzershanaas:-( litrs snabja uz galvinu???????+viins un shampis taapat...... gribeetu gan zinaat ko cilveeki no kaazaam peec tam atcereesies....
Aprunaajaties labaak ar kompetentiem cilveekiem, ar taadiem kas klaaj galdus gan kaazaas, gan sviniibaas, jo kaazas jau nav taa diena lai draugi un pazinas sanaaktu kopaa un izdzertos:-) tas taads mans viedoklis!
Atkariibaa no gadalaika mainaas arii alkoholisko dzeerienu izveele!

K
Kippo 11.04.07. 11:45

Cik esmu dzirdējusi no profesionāliem galda klājējiem, tad parasti rēķina 0,5 litrus visa veida alkoholu uz cilvēku. Tur ir ierēķināti gan stiprie dzērieni, gan arī šampanietis un vīns. Protams, ne visi izdzers tik daudz, bet varbūt citi izdzers vairāk, tā kā tas esot vidējais aprēķins.

s
spirit 11.04.07. 11:55 | Kāzu datums: 25.05.2007

Jā 3 litri dažāda alkohola uz vienu cilvēku - tas man izklausās pēc nāvīgās dozas :) Pat priekš 2 dienām.
Mēs noteikti rēķināsim vismaz uz pusi mazāk. Šampis drošvien būs vairāk, cits kaut kas mazāk. Man vēl visi saka, ka viesi arī nāks ar savu alkoholu, tā kā jāņem vērā arī tas. Domāju, ka diez vai radīsies situācija, ka nakts vidū aptrūksies alko.. :)

S
Saulite23 11.04.07. 12:00 | Kāzu datums: 18.08.2007

Labāk, lai pa daudz (nav jau pārtika, nebojājas), nekā pa maz.

Z
Zoja 11.04.07. 12:25

Jā, jā, labāk lai par daudz, šmigu vienmēr var nolikt atkāzām, pirmā gada jubilejai, utmldz.
Laba manta nebojājas.
Nez vai nervu vērts ir paņemt mazāk, bet tad nevar uzlikt uz galda tik, cik varbūt tobrīd prasās...

s
saulje 11.04.07. 12:42 | Kāzu datums: 07.07.2007

Taisniba, labak vairak, neka par maz. Un mazliet jadoma ari par to, kadu alko tieshi, jo ja bus karsts, tas snabis garanteti tiks dzerts mazak. Biju es pagajuso gadu kazas diena, kas beigas izradijas viena no karstakajam tas vasaras dienam un, lai ari svinibas bija kondicioneta telpa un publika bija loti jau nu izteikti stipro alko cienitaji, tas, kas palika pari bija snabis utml. dziras, vins un alus aizgaja milzu daudzumos.

ise_nese 11.04.07. 13:59 | Kāzu datums: 30.08.2008

biju vienās kāzās, kur arī bija daudz viesu vecumā ap 25-30 gadiem un palika ļoti daudz alkohola pāri, jo puiši pie stūres pārsvarā, a sievietes tādas skeptiskas pret to dzeršnu, bet visiem tāpat bija jautri:)

Krixizzz 11.04.07. 14:42 | Kāzu datums: 07.07.2007

Nu man piemeram vedeji ieteica tadu metodi - uz vienu viirieti viens litrs graadiigaa.... un viena shapmaniesha pudele uz 5 cilv. tad sanaakot pa vienai glazei apmeram... tad tik japarekjina cik daudz vajag, man piem. bus 50 cilv, apm 20 viriesu, tas nozime 20 gradigo pudeles un nejau tas virietis viens izdzers dzers arii parejie , tikai tad visiem bus tads viegls reibums nevis tieshaam par daudz.... tad vel pec baznicas pirmais tosts tur 10 pudeles sampaniesa tad vel kaut kur pari tiem tiltiem un tad japadoma cik viesu maja vajadzes... vinu es njemsu apm 5-7 pudeles sarkanaa un kadas 5 baltaa (jo sarkano vairak dzer) ... un nakamajaa dienaa kad bus bilzhu skatishanaas apdavinashana un pirtinjaa ieshana tad alus mucinjas kadas 2 domaajams varbut tris... domaju ka bus labi un nebus taa ka neko neatcereesies bet jautrumama ar tiks... :) neveelos baigo izdzershanos kaazaas... :D vedeji stastija ka ir bijusi visaadaas kaazaas un paaraak daudz alkohols tieshaam neesot labi... nju ta es apm. aprekjinaaju... es domaju ka ir ok!!! ;)

Dzin-din 11.04.07. 15:53 | Kāzu datums: 11.08.2007

Es jau arī negribētu, lai kāzās būtu nodzeršanās...bet nevar tak viesiem paziņot, ka, lūk, katram pienākas tik un tik!!! Vienmēr jau būs kāds, kuram nebūs gana...tāpēc mēs rēķinam pa 1l stiprā uz katru + vīns un šampānietis (par to vēl neizdomājām cik vajag) ;)

T
Tipinna 11.04.07. 16:22 | Kāzu datums: 21.07.2007

mēs apmēram rēķinam uz vīrieti 1l stiprā(šņabis vai brendijs) un sievieti 1l vājā(vīns vai šampis)+ šampis mičošanai.

z
zvaigzne 11.04.07. 17:05 | Kāzu datums: 04.08.2007

man ar negribētos, lai viesi nodzertos. Bet traki būtu, ja viņiem nepietiktu un tad būtujābrauc pakaļ! Mēs un vedēji paši nedzersim, tik šampi mičošanā.

m
montons 21.04.07. 17:30 | Kāzu datums: 04.08.2007

nu mums izreekjinaaja arii peec sisteemas 0,5l uz cilveeku. kopaa uz 45 cilveekiem sanaaca 10l shnabis, 10l bruunie, 10l viini, 10l vermuti un veel shampis prieksh 2 reizeem - zem 20 pudeleem. noteikti paliks paari.

Serskabe 23.04.07. 21:40 | Kāzu datums: 28.07.2007

taa nu es esmu izrekinajusi taa- saraksts -Nr1 pie baznicas araa- 15 pudeles baltvina -viena glze uz cilveka(70 cilv). tad viesu namaa sagaidot mus 15pudeles sarkanvina un uz pusnakti shampi 20 pudeles. a par tiem stiprajiem to vien tik daru ka rekinu.