Kāzu plānošana
Alkohols
Cik daudz alhokola un kādu izvēlēties kāzām?????????????????
Esam ieplānojuši dārgākos alhokoliskos dzērienus pirkt jau laicīgi pamazām un pa druskai( Uz atlaidēm sanāk krietni ietaupīt,tuklāt jo vecāks viskijs jo labāks :lol: )
Pādalaties lūdzu pieredzē kādus alhokoliskos dzērienus labāk izvēlēties???
Šampanieti, vīnu, degvīnu,viskiju,liķieri.......ko vēl?????? :roll:
Cik alhokola jārēķina un vienu cilvēku, būs +/- 50 viesu????(nekādi lielie dzērāji jau nebūs, bet kas zina negribas lai pietrūkst) :roll:
Vai tad tiešām neviens neviens negādā uz kāzām kādu dzērieniņu :shock:
mums vedejtevs gada visus dzerienus, kopa laikam uz 300 LVL.
precizu sarakstu nezinu. kazas mums uz 60 cilvekiem domatas.
Pele&minka - man teica ka stiprais alkohols jārēķina 1litrs uz cilvēka(domāju šnabi).uz pusi mazāk brendijveida un vīnus+šampis 200gr uz cilvēka :)
[size=18:912122600b][color=red:912122600b]Paldies meitenes :wink: [/color:912122600b][/size:912122600b]
sodien sava anglu kazu zurnala sadu info ieraudziju- vienam cilvekam rekinat sadi:
0.5l pudele sampaniesa
0.5l pudele balta vai ari sarkana vina
2 pudeles alus
0.5l sula
1l mineraludens (negazets)
Man liekas, ka tam ir jabut pietiekosi!
Laura 25 - A kur stiprie alkoholi?vai ta ari bez mēdz būt?
Ev, kā pārciešat karstumu,es ofisā sautējos,pat par kāzu kleitas vilkšanu negribas domāt... :shock:
Ilžuk tev vien atliek cerēt, ka līdz tavai kāzu dienai būs kļuvis nedaudz vēsāks :D
pelite&minka - Šodien jau paldies dievam vēsāks, citādi likās ka var iznīkt...Dažreiz man parādās skaudība uz tiem kas guļ jūrmalā...,bet mani motivē atvaļinājums kas būs pēc kāzām - 2brīvas burvīgas nedēļas pie jūras...
A pa alkoholu, man liekas ka vienmēr tiek iepirkt pa daudz...Cik esmu bijusi kāzās, vienmēr paliek pāri...Vismaz uz nākošajiem svētkiem nav jāpērk :)) :D Kaut arī kolēģim bija tādas kāzas,ka 2reizes bija jābrauc pakaļ...jāiebilst, ka kāzas viņam ilga 3dienas...nav jau brīnums...Jābrīnas tikai, kā var izturēt tik ilgi...
Vispar jau jasaka, ka tradicionalas anglu kazas nav liela izdzersanas, jo seit alkohols tomer ir dargs.
Un vel viena lieta ir tada, ka daudzi tomer nemaz netaisa kazas ar esanu - tikai viegli dzeramie/kokteili un uzkodas.
Man jau ir vienalga par tiem dzeramajiem, jo neko stipraku par vinu/Bacardi Breezer vai ari Baileys nemaz nedzeru.
Vakar miluma dzimene man pietika ar vienu glazi sampaniesa....
Man ieteica treneties lidz kazam!!! :lol:
Man jau arī neko vairāk par šampi un Malibu :lol: nevajadzētu, bet jāpadomā tak arī par viesiem.
Labāk jau lai paliek pāri (uz atkāzām) nekā pietrūkst :!:
Alkohols jārēķina 0,7 uz katru. Tad izdala sievietes un vīriešus, lai zinātu, kuru stipro vajaga vairāk.
Uz 80 viesiem tērējam 350Ls, izbraukājot visus veikalus un salīdzinot cenas. Atšķirība var pārsteigt un pat nenojautīsiet kurš tad ir lētākais veikals.
Man ie šampanietis, visas dienas vīns, jo dzeram to arī mazajā ceļojumā, bonaparte, moka, grantini, nastoika, šarlote un visiem uzdzeramie, kā arī alus naktij un rītam, ūdens rītam uz pohām.
piekrītu par 0.7L uz cilvēku. Tas ir pierādījies praksē :) Šampanietis - ~100 grami uz personu * cik reizes paredzēts kolektīvi pasniegt (tipa 1.reizi - sagaido jauno pāri svinību vietā; 2.reizi - mičojot; citi dzer arī pie baznīcas) Vēl kāds bišķis jāpierēķina vienkārši šampanieša dzērājiem
es gan domāju ka jāskatās no tā kāds Tev viesu sastāvs, mums kāzās būs pārsvarā pieaugušie un līdz ar to uz 100 cilvēkiem domājam apmēram pirkt - 40 l vodkas, apmēram tikpat brendija vai viskija plus šampi katram lai sanāk glāzīte pēc mičošanas plus vīni baltais un sarkanais ap 20 pudeles katra un daudz daudz morsiņa :)
aizmirsu ka būs arī paštaisītais alus :)
Lai iedzeram un svinam!!!
mani vedeji ieteica merit sadi - sampanietis kamer izbrauc mazajaa celojumaa(tilti u.c.) apm. pudele uz 6 cilv., pie galda uz katru viirieti viena pudele stipraa - kaada tur nu var paskatiit kads populaaraaks un var nopirkt dazaadus lai nau jadzer tikai kaut kas viens un vel kadel tikai viena pudele jo kaazas tak neviens nenaak piedzerties... :D uz apm 40-50 cilv. ka ir manaa gadiijumaa 5 baltos un 5 sarkanos viinus... un loti daudz dazaadu sulu.... siirupus utt... :D
Bijām pie draugiem uz kāzām un tur vislabāk gāja šampis, bet vīni pavisam maz. Nācās pat vairķas reizes uz veikalu braukt n papildināt šampanieša krājumus. Es, piemēram, tiešām dzēru tikai šampi, jo stipros nedzeru un vīnos esmu samērā izvēlīga un man negaršoja tur piedāvātie vīni! :roll: Tā kā mums būs asaras vidū, mēs ņemsim tikai alu, šampi un iespējams arī kādu pudeli vīna, bet ne stipros, jo no tiem pavisam ātri viesus "sanesīs" tajā karstumā! :wink: