Kāzu plānošana
Alkohols
Vīni - kāda veida?
Esmu galīgi apjukusi kādus vīnus pirkt.
Tā kā Latvijā nedzīvojam jau sešus gadus, tad esam iecienījuši sausos vīnus, bet es te palasot saprotu, ka Latvijā dzer vairāk gruzijas pussaldo vīnu utt. Es pat sāku domāt, ka manu draugu lokā vīni vispār nav cieņā. Nav ne jausmas par līgavaiņa draugiem.
Kādus vīnus labāk pirkt uz kāzām? Vienīgais ko zinu, ka baltais esot populārāks kā sarkanais. Ko dzer sievietes? (Varbūt tomēr vairāk dzirkstošo vīnu?) Gribētos viena veida balto un viena veida sarkano, kas stāv uz katra galda, lai nav bardaks.
Meitenes, no manām kāzām ir palikušas 11 pudeles iecienītā Gran Castillo Viura Chardonnay vīna (pussalds). Varbūt kāda vēlas atpirkt. Par visām 50 EUR.
Atrodas Mežciemā. Iespēju robežās varu piegādāt.
Kā es saprotu raksta autori!
Pati arī esmu dilemmas priekšā, par to kādus vīnu veidus izvēlēties.
Par Balto esmu nolēmusi pēc savas gaumes - http://vynoteka.lv/mount-riley-sauvignon-blanc-vynas
Galu galā viesiem visas dienas garumā būs mana gaume jāizbauda - gan kleita, gan dekorācijas, gan ēdiens.. :)
Bet sarkanais gan man joprojām ir tumša bilde. Vai tiešām ir tik daudz saldo vīnu piekritēju? Jāveic aptauja tuvāko draugu lokā :)
Lai mums visām veicas, izvēloties vīnus!
Mums restorāna vadītājs ieteica no baltajiem ņemt Pinot Grigio un Sauvignon Blanc. Arī draugu lokā ir vairāk sauso/pussauso vīnu piekritēju.
Par cik ēdienkartē ir liellopa steiks, pasūtījām arī sarkano Cabernet Sauvignon un Argentīnas Malbec.
Mammām atsevišķi paņēmām Gruzijas pussaldos, jo gan manai, gan līgavaiņa mammai tie ir iecienītākie vīni. :)
No dzirkstošajiem mums būs Prosecco - pēc ceremonijas un pirmajam tostam.
No alkohola uz galdiem vēl būs vodka un viskijs, bet, par cik mums būs nevis balle uz visu nakti, bet vakariņas līdz 23:00, stipros nepasūtījām daudz.