FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu mēnesis

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Augusts / 2022

Augusta līgavas 2022

P
Precos.lv 30.11.21. 18:47

2022. gada augusta līgavu sarunas

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
P
Pesika 31.01.22. 21:12

M
Mabebe 14.02.22. 12:40 | Kāzu datums: 12.08.2022

I
Ineta10 17.02.22. 13:01 | Kāzu datums: 06.08.2022

Sveikas dāmas!

I
Ineta10 17.02.22. 14:37 | Kāzu datums: 06.08.2022

Kā jums sokas ar plānošanu? Vai visi pakalpojumi jau ir aizrunāti, rezervēti? Pašlaik esmu rezervējusi, fotogrāfu, ēdināšanu un aizrunājusi datumu dzimtsarakstu nodaļā. Šobrīd esmu kāzu vadītāja un dj meklējumos. Varbūt ir kādi ieteikumi un atsauksmes par vadītāju un dj vidzemes pusē?

M
Mabebe 21.02.22. 20:33 | Kāzu datums: 12.08.2022

Mums ir fotogrāfs, mūziķi un vakar aizrunājām viesu namu, gaidu līgumu. Vēl meklēju vakara vadītāju un tad sazināšos ar bārmeni. Dzimtsarakstos vēl nebijām, vēl domājam, kur tieši gribēsim ceremoniju. :)

l
laura_dzii 02.03.22. 15:35 | Kāzu datums: 26.08.2022

Sveikas. 

Ielecu pēdējā vilcienā un no janvāra beigām pa februāri jau ir paspētas visas lielās lietas rezervēt un atrast - viesu nams + ēdinātāji, baznīca, foto, video, mūziķi. Tagad nedudz mierīgāka sirds, jo tikai dzirdu apkārt, ka kāzām jāgatavojas gadu, bet misija par pusgadu jau sāk īstenoties. Pat mazās lietas jau ir atnākušas pie manis - dekorācijas, galda kartes, aploksnes ielūgumiem, gredzenu kastīte, viesu grāmata, utt. 

Tagad cenšos saprast, kad būs labākais laiks kāzu kleitu meklējumos - Februārī bija lielas atlaides, bet to nokavēju. Varbūt zinat arī kā ir tagad ar rinām (cik laicīgi ir jāpiesakās uz saloniem?) un vai ir kādi ierobežojumi, cik meitenes var nākt līdzi uz salonu?

Kā arī par gredzeniem vēl nav sākts domāt, kāda jums situācija? :) 

@Ineta10 Diemžēl ieteikumi nav, vakara vadīšanu uzticu māsīcai ar skaļu balsi un vedējiem, un būs mūziķu grupa.

l
laura_dzii 02.03.22. 15:40 | Kāzu datums: 26.08.2022

Jūs kāda plānojat kāzu ceļojumu uzreiz pēc kāzām? Esmu salasījusies, ka uzvārda maiņas gadījumā pase kļūst nederīga uzreiz pēc tam un vajag taisīt jaunu. Varbūt jums ir kāds draugu/paziņu pieredzes stāsts, kā var aizbraukt uzreiz ceļojumā (negaidot pasi 2 darba dienas un necerot, ka QR kods uzreiz nomainīsies, nemaksājot baigo naudu par dokumentu maiņu dažu stundu laikā)? 

M
Mabebe 02.03.22. 20:36 | Kāzu datums: 12.08.2022

Es vēl dzimtsarakstiem neesmu iesniegumu uzrakstījusi, cerams, viss sanāks, kā esam iecerējuši. Ceremonijas vieta atrasta, vajag vien dzimtsarakstus uz izbraukumu.
Un vēl runāju ar bārmeni. Frizieris, make-up ir. 

Domāju, ka ar kleitu nebūs trakas problēmas dabūt līdz datumam, vēl 5 mēneši un neesmu tik prasīga. Pēc kleitas arī dosimies pēc uzvalka. Ielūgumus vēl nepasūtīju, jo nav vēl skaidrības par ceremoniju, taču aizsūtījām elektroniskos save-the-date.

Gredzeni ir nākamie rindā. 

Un tad pārējie -sīkumi-. Kastīte, viesu grāmata, viesu dāvaniņas (vēl domājam, ko īsti te darīt), kāzu rīta vieta..

Ceļojumu neplānojam. Krājam zemei/mājai, līdz ar to tā ir augstāka prioritāte par ceļošanu. Iespējams, aizbrauksim kaut kur Eiropas robežās uz dažām dienām, bet arī tikai tad, kad ar dokumentiem viss būs sakārtots. 
Draudzene precējās septembrī. Ceļojuma dēļ atlika dokumentu maiņu. Vēl nav nomainījusi. :)

M
Marii2022 15.03.22. 12:20 | Kāzu datums: 11.08.2022

Sveikas augusta līgaviņas! :) 

Pa lielam arī ir viss sarezervēts - izņemot vakara vadītāju, gredzenus, kleitu. 

Starpcitu šajā vīkendā daudzos kleitu veikalos ir izpārdošanas atkal. Es arī nokavēju februāra atlaides, bet es esmu ievērojusi, ka ik pa laikam ir atkal :) Turklāt - tieši tagad nāk iekšā tieši pavasara/vasaras kolekcija...būs no kā izvēlēties :) 

Par kāzu ceļojumu - mēs arī dodamies uzreiz pēc svinībām un es domāju, ka laulību reģistrā atstāšu veco uzvārdu un pēc ceļojuma iesniegšu pieteikumu nomaiņai uz jauno. Citas alternatīvas īsti nezinu, jo pat tagad ir neēeenormālas rindas uz pasu maiņu. It kā pasu maiņai uz jauno uzvārdu apstrāde ir īsāka, bet es negribu riskēt. Ja domā reāli, ja kāzas ir piem. ceturtdienā, piektdienā un ceļojumā dodamies sestdien/svētdien - nu nav reāli, ka viņi paspēs izgatavot jaunu pasi. Lieks stress.

Vai kāda zin, kad un kā ir jāpiesaka laulības? Esot kaut kāds dokments jāiesniedz vismaz 1 mēnesi pirms? Diemžēl nezinu neko par šo... 

M
Marii2022 15.03.22. 12:22 | Kāzu datums: 11.08.2022

Vai jums būs one-place wedding (kad viss notiks vienuviet) vai būs atsevišķi ceremonija dzimtsarakstos/baznīcā un tad visi dodas uz svinību vietu? :) 

M
Mabebe 15.03.22. 19:17 | Kāzu datums: 12.08.2022

Mums šobrīd vēl bārmenis nav sarunāts. Nespēju nolemt, kuru izvēlēties.

Kleitu meklēšu 2.aprīlī, redzēs, kā veiksies un vai vajadzēs vēl citas dienas. :)

Dzimtsarakstus jau sarunājām, šobrīd gaidu apstiprinājumu no ceremonijas vietas īpašnieka. 

Dzimtsaraksti jāpiesaka mēnesi - pusgadu līdz laulībai. Mēnesis ir pēdējais termiņš. Mēs savu pieteikumu aizsūtījām elektroniski caur latvija.lv, nāk.dienā jau apstiprināja.

Mums būs nosacīti one-place wedding. Mums sākotnēji būs oficiālā ceremonija tikai ar vedējiem, izbraukumā pie dabas. Viesi ieradīsies un sagaidīs mūs viesu namā, kur mēs ieradīsimies uz vakara pusi un arī tur būs ceremonija, bet to vadīs vakara vadītājs un tā būs simboliska. Varētu pat teikt - izklaide viesiem. 

Par dokumentu maiņu nestresoju. Plānoju laicīgi pierakstīties uz nepieciešamo dienu, kad augusta datumi būs pieejami reģistrācijai. 

Man darāmo lietu sarakstā joprojām

-gredzeni

-kastīte vai kas tmldz.

-ielūgumi (esmu jau izveidojusi dizainu un tekstus, vien jāsamaketē profesionāli un jāsaprintē)

-apģērbi

-kāzu torte

-dekorators ceremonijas vietai

-pirmskāzu nakts vieta

-pirmskāzu fotosesija

L
Livucis 17.03.22. 16:22

Sveikas, līgaviņas!

Es tikai tagad lekšu iekšā kāzu plānošanā..

Pēdējā brīdī, bet tā nu mēs pēkšņi izdomājām, ka negribam vairs gaidīt ilgāk tikai dēļ covida.

Plānojam tikai pašas tuvākās ģimenes lokā -  ap 15 cilvēkiem, bet gribam uztaisīt skaistas kāzas muižā.

Varbūt vēl kāda plāno ar līdzīgu cilvēku skaitu?

Kādai varbūt ir ieteikumi aktivitātēm?

M
Mabebe 20.03.22. 14:34 | Kāzu datums: 12.08.2022

Sveika!

Mums būs ap  40 viesu, par aktivitātēm rūpēsies vakara vadītājs, arī apspēlējot dažas mūsu idejas, tā kā daudz ieteikumu laikam nesanāks. :) Mums negribējās tradicionālās / pierastās spēles, gribas ko citādāku, tāpēc ļausimies vadītāja improvizācijai un -pūļa lasīšanai-.

P
Pesika 02.04.22. 22:12

Sveikas.  Šobrīd esam jau izdalijuši lielāko daļu ielūgumus, aizrunājuši svinību vietu, fotogrāfēšanās vietu, fotogrāfu, makeup meiteni, uzrakstijām arī iesniegumu zaksā.

uzvalks ir atrasts. 
Tgad sāku iespringt uz kāzu kleitas meklēšanu jo gribu pirkt lietotu un ne pārāk dārgu-nāksies tam veltīt daudz laiku. Vel no lielajiem darbiem ir gredzeni sarakstaa.

kas tur prasija par celošanu uzreiz pec precēšanās- pase ir derīga bet obligāti jāņem līdz laulibas apliecība. 

M
Marii2022 06.04.22. 11:50 | Kāzu datums: 11.08.2022

Mīļās meitenes! Es te sāku stresot par vakara vadītāju - vai varat ko ieteikt? Es jau vairākās sadaļās jautāju, bet neviena neatbild :( 

M
Minncis 06.04.22. 13:55 | Kāzu datums: 14.05.2022

Jā, forums šogad visai kluss :) Es ieteiktu palasīties vecākas diskusijas - sadaļā ir diezgan daudz. Mums pašiem būs Agris Bušs, bijām kāzās, kuras viņš vadīja - ļoti patika. (Es maija līgava, bet atļāvos te ierakstīties tāpat :D)

M
Mabebe 06.04.22. 18:21 | Kāzu datums: 12.08.2022

Man gandrīz visas lielās lietas jau padarītas. Tagad laiks ņemties ar -sīkumiem-, kas droši vien paņems 3x vairāk laika.

Par vakara vadītājiem - es tepat kaut kur forumos un fb atradu dažus, kas saistīja un tad sāku rakstīt. Tie, kas nebija vajadzīgajā datumā pieejami, laipni iedeva sarakstu ar kolēģiem. Un tā nu rakstīju visiem, visiem, līdz nonācām pie tāda, ar ko saskanēja gan domas, gan pieejamība.

M
Mabebe 11.06.22. 19:43 | Kāzu datums: 12.08.2022

Sveikas! Kā jums sokas? :)

Mēs vakar saņēmām ielūgumus un sākam dalīt, šodien degustējam kūkas un diskutējam par tās vizuālo noformējumu. Jāizņem kleita, jāsarunā pirmskāzu fotosesija.

m
marija.b 26.07.22. 09:51 | Kāzu datums: 22.07.2022

Sveikas, dāmas! 
vai jau ir izvēlētas vietas kāzu fotosesijai? Interesē tieši ziedu pļavas vai citas smukas vietas Rīga - Dobele posmā. Var būt kādai nāk prātā kaut kas interesants :))) 

M
Mabebe 27.07.22. 19:51 | Kāzu datums: 12.08.2022

Heisā! Mēs uzticamies mūsu fotogrāfam, viņš piemeklēs visas vajadzīgās vietas. Varbūt arī varat paprasīt savam profesionālim ieteikumus. :)