FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu mēnesis

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Maijs / 2022

Maija līgavas 2022

P
Precos.lv 30.11.21. 18:45 | Kāzu datums: 20.05.2023

2022. gada maija līgavu sarunas

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
M
Minncis 02.12.21. 18:32 | Kāzu datums: 14.05.2022

Urrrrā, jaunās sadaļas izveidotas! Vai ir kāda, kas arī plāno svinēt maijā? :)

S
SigneZ 17.01.22. 21:48 | Kāzu datums: 20.05.2022

Jā, arī plānoju svinēt maijā!  :) 

S
SigneZ 21.01.22. 16:02 | Kāzu datums: 20.05.2022

Paldies, man jau kāzu dekoretori ir atrasti! :)

M
Minncis 22.01.22. 18:59 | Kāzu datums: 14.05.2022

Uhhh, te nu viena ir saspamojusi uz urrā pa visu forumu :D

Signe, kā veicas ar kāzu plānošanu? Mēs arī gatavojamies uz maiju, bet mazliet tā Covid situācija liek raustīties labajam acs plakstiņam :D Kā jums?

S
SigneZ 22.01.22. 21:32 | Kāzu datums: 20.05.2022

Ahhhh... 

Mums būs salīdzinoši mazas kāzas - 40 cilvēki. Visas lielās pozīcijas - viesu nams, ēdinātāji, fotogrāfs, dekoratori, mūziķi u.c. ir rezervētas. 

Noteikti neko nepārcelsim. Kāzas būs tik lielā skaitā, cik tajā brīdī varēs. Zinu, ka būs sāpīgi, ja varēs 10 cilvēku sastāvā! :(  Bet, ko darīt?

Daudzas lietas ir arī apstājušās, jo nepieciešams zināt cilvēku skaitu. Un tas arī nedaudz satrauc, ka cilvēku skaits būs zināms pēdējā brīdī un tad visas lietas, ko varēja izdarīt / nopirkt laicīgi, būs jādara pēdējā brīdī. 

Gaidam, ko valdība lems un ceram uz labāko! :) 

Kā jums? 

M
Minncis 22.01.22. 22:33 | Kāzu datums: 14.05.2022

Mēs tādi paši optimisti - ceram uz labāko :) Rīt sāksim izdalīt kāzu ielūgumus. Arī mums lielās lietas - viesu nams, fotogrāfs, dekoratore, vakara vadītājs, make-up un frizūra ir aizrunāti pasākumam, kā arī kleita un uzvalks iegādāti.

Jūtamies mazliet satraukti par situāciju, bet kā būs būs - šobrīd aktīvi turpinām gatavoties. Ceremonijas vieta plānota tāda, kurai ir iespējas gan ārā, gan iekšā - ja nedrīkstēsim iekštelpās, varēsim sarakstīties terasē.

Mums plānojas maķenīt lielākas - uz 60. Bet ideja jau tā pati. Ja pēkšņi būs jārauj stop-krāns, tajā dienā sarakstīsimies tāpat (mums nozīmīgs datums), bet svinības pārcelsim uz vasaru.

S
SigneZ 24.01.22. 08:51 | Kāzu datums: 20.05.2022

Mēs ielūgumus gan vēl ne, šķiet vēl pārāk ātri. Un tā kā mēs neko nepārcelsim, tad negribētos pusei no viesiem pēc tam atteikt :D Bet nu esam izsūtījuši "Rezervē datumu" kartiņas un visi datumu zina! :)

Un šorīt paklausījos ziņas, liekas vispār nekas cerīgs maijā vēl nebūs :D

Jā, visu plānojot galvā vienmēr vairāki rezerves varianti. Un jādomā - šis der gan tādai situācijai, gan tādai, gan 40 cilvēkiem, gan 10 cilvēkiem.

Ko jūs ar kāzu ceļojumu? Lidosiet kaut kur, vai tepat Latvijā, vai neko?

M
Minncis 03.02.22. 22:33 | Kāzu datums: 14.05.2022

Jā, nu mums nebija "Rezervē datumu" kartītes, devām uzreiz ielūgumu :D Varbūt mazliet blondi, bet nu - labāk, lai visi zina, kam gatavoties :D Dalot ielūgumus arī pieteicām, ka, ja nevarēsim svinēt izvēlētajā datumā, pārcelsim uz vasaru un brīvākā atmosfērā palustēsim. 

Redz, tagad - mazliet vēlāk - jau vispār sāk runāt, ka visi ierobežojumi un sertifikāti jāmet nost. Situācija mainās pa dienām :D

Par ceļojumu - tā kā mums pēdējais ceļojums bija 2020. gada sākumā, esam izslāpuši pēc piedzīvojumiem. Tāpēc - jā, arī uz to ceram. Plānojam saulainu un skaistu vismaz 2 nedēļu ceļojumu Eiropā. Bet nu tad jau atkal - redzēsim, kā būs. Kā ar jums? :)

P.s. Pēc līgaviņu skaita forumā vispār šķiet, ka visām vajadzētu mesties vienā tēmā, nevis izkaisītām pa mēnešiem - katrā mēnesī tik 1 vai 2 runātājas :D

S
SigneZ 04.02.22. 11:29 | Kāzu datums: 20.05.2022

Jūs ielūgumā norādījāt, ka ja būs covid ierobežojumi, tad tiks pārcelts, vai tikai mutiski pateicāt?

Jā, liekas, ka situācija pa stundām mainās un vairs neviens nevar izsekot līdzi. Mēs tagad tieši slimojam un katram savs ģimenes ārsts saka kaut ko citu :D

Nevaram izdomāt. Mums līdzīgi - sen nekur neesam bijuši, ja neskaita mūsu tālo trīs dienu ceļojumu uz Lietuvu :D Girbētos kaut kur ārpus Eiropas, bet diez vai sanāks. Ja nesanāks, tad paskatīsimies kaut kur Eiropā, vai arī noīrēsim tepat Latvijā kādu namiņu pie jūras un mierīgi padzīvosim kādu nedēļu. :)

Jums plānots vakara vadītājs?

Un ko plānojat dāvināt vecākiem, vedējiem u.c.? Mēs vēl šo nevaram izdomāt.

M
Minncis 08.02.22. 16:46 | Kāzu datums: 14.05.2022

Nē, nerakstījām gan, tikai piebildām, ka "ceram, ka varēsim nosvinēt, kā plānots". Viesi lielākoties tādi saprotoši, domāju, ka sapratīs arī, ja kaut kas mainīsies.

Oho, ceru, ka slimošana nav ieilgusi un iet uz labo pusi! Mēs vispār neesam slimojuši, tagad bail, ka divas nedēļas pirms tam nenoliekamies :D

Jā, mums būs vakara vadītājs! Agris Bušs - viņš bija arī mūsu vedēju kāzās, kurās bijām. Superīgi izsmējāmies un izlustējāmies. Bijām arī uz pirmo tikšanos ar viņu, uzreiz tāda miera sajūta par visu. Lielisks profesionālis ar lielu pieredzi :) Vai tu plāno ņemt vadītāju? Mēs galvenokārt ņēmām, jo tiešām bija forši un mēs gribējām vedējiem uzlikt pēc iespējas mazāk darbiņu, gribam, lai arī viņiem kāzu diena aizrit forši un bez stresa.

Vecākiem mēs dāvināsim zīmētas glezniņas no https://www.instagram.com/formplusline_illustration/. Dāvaniņa vairāk simboliska - vecāki mūsu kāzās piedalās ar gudru padomiņu, šī būs forša piemiņa par notikumu. Palūgsim, lai mūs ar draugu iezīmē pa vidu baltā kleitā un uzvalkā, bet vecākus blakus. Vedējiem dāvināsim kopīgus piedzīvojumus, kad viņi ar mums tajos varēs mesties :)

Vai tev kleita jau nopirkta? Kurā pusē svinēsiet? :)

S
SigneZ 09.02.22. 08:37 | Kāzu datums: 20.05.2022

Nu jā, tagad jābūt saprotošiem, jo joprojām neko nevar zināt, lai gan šķiet, ka viss varētu būt ok.

Mēs jau otro reizi ar visu vakcīnu! :D Ceram, ka uz kāzām nebūs trešā :D :D

It kā vakara vadītāju neņēmām. Bijām pagājušajā vasarā vienās kāzās, kur vadītājs bija pilnīgi lieks un bezjēdzīgs. Izrunājām ar vedējiem, ka varam neņemt - viņi tiks galā! Jātiek, nebūs variantu :D Tas ir viens aspekts, ka es varbūt sabijos, ka paņemsim un būs galīgi garām! Un tas, ka es kāzās vispār negribu svešus cilvēkus, man jau pietiks ar fotogrāfu un trim mūziķiem :D

Mums laikam līdzīgi - vecākiem domājam kaut ko simbolisku, bet vēl nevaram izdomāt ko. Un vedējiem kaut ko lielāku, ņemot vērā, ka viņi pildīs arī kāzu vadītāja funkciju!

Kleita un viss pārējais, - plīvurs, kurpes, rotaslietas - ir nopirkts. Es ar tērpu esmu gatava, ko gan nevarētu teikt par draugu, kuram vēl nav nekā! Bet februāra beigās šo ceram atrisināt!

Ceramonija mums būs Ikšķiles pusē, un viesu māja būs otrpus Daugavai - Ķekavas pusē. Kurā pusē jūs?

Jums būs filmētājs vai tikai fotogrāfs?

M
Minncis 10.02.22. 22:44 | Kāzu datums: 14.05.2022

Mēs draugam visu baigi veiksmīgi nokomplektējām "Manā drēbju skapī". Tiešām super, zinošas pārdevējas, viss uz vietas. Vēl šodien aiznesa bikses atšūt turpat netālu. Man pašai arī gandrīz viss ir, tikai domāju par jaciņu. Gribētos tādu siltu un mīkstu (adītu?), bet tās cenas viņām. Uhhh... Vēl šodien sev pasūtīju skaistu matu rotu :)

Mēs esam Jelgavas un tās novada pusē :) Dienu gan sāksim Rīgā, saprecināsimies Jelgavā.

Mums tikai fotogrāfs. Man ļoooti gribējās arī filmētāju, bet ar galvu apdomājot (ne sirdi) - budžetā diemžēl līdz galam neietilpst. Kā jums?

S
SigneZ 12.02.22. 17:38 | Kāzu datums: 20.05.2022

Jā, mēs arī plānojam doties uz "Mans drēbju skapis" un tur visu nokomplektēt. Tur tik tiešām ir patīkami un visu var nopirkt.

Adītajām cenas ir kosmosā, bet es "ar aizvērtām acīm" nopirku! Bet pirku ar tādu domu, ka es noteikti pārdošu tālāk, par kādiem 20 eiro lētāk. Un tad šķita, ka tie 20 eiro uz tā visa izdevumu fona vispār nekas traks nav :D 

Kā jūs plānojat tikšanos - tiksieties pirms ceremonijas, vai tikai tad, kad sāksies ceremonija?

Man draugs ir pret filmētāju, nezinu, kāpēc tik kategoriski pret. Es it kā šobrīd esmu piekāpusies, lai gan arī ļoti gribētu, jo video pēc 30 gadiem būs pilnīgi cita vērtība... Bet varbūt vēl izdosies mums savā starpā vienoties un kādu paņemsim.

M
Minncis 13.02.22. 20:02 | Kāzu datums: 14.05.2022

Haha, skatos, ka kāzas tev ir pēc manis. Žēl, es droši vien tavējo labprāt nopirktu :D

Mēs tiksimies un tad kopā dosimies uz ceremonijas vietu :) Bet mums gan ir vēlā ceremonija - 16:00, jo mēs negribam pilnās dienas kāzas ar visu braukāšanu, utt. 

Starp citu, vai redzēji Veselības Ministrijas izstrādātos ierobežojumu atcelšanas plānus? Ja pieņems visu, kā paredzēts, tad no 1. aprīļa ierobežojumu vairs vispār nebūs, tās būs tikai rekomendācijas. Urrrrā! 

https://www.delfi.lv/news/national/politics/pavluts-mk-sede-virzis-tris-solu-covid-19-ierobezojumu-mazinasanas-planu.d?id=54045926

Ja video sanāk kāzu budžetā, es arī noooteikti ieteiktu ņemt! :) 

S
SigneZ 14.02.22. 10:18 | Kāzu datums: 20.05.2022

Jā, redzēju, nopriecājos un pirmā doma bija - jāpasūta un jāsāk izdalīt ielūgumi :D

B
BaibaTE 24.02.22. 13:01 | Kāzu datums: 22.07.2022

Sveikas, līgaviņas!

Esmu "jauniņā" un manā mēneša līgavu atvērtajā diskusijā īpaši nekas nenotiek. Vēlējos pajutāt, kur pirkāt laulību gredzenus ? Šobrīd esam bijuši pie viena juveliera, bet gribam aiziet vēl pie kādiem, lai salīdzinātu cenas.

Šobrīd mums arī ir visas lielās pozīcijas- svinību vieta, fotogrāfs, dekorators, videogrāfs, vakara vadītājs, muzikants, bet biju nepatīkami pārsteigta, ka cenas uzkāpušas jaunos augstumos salīdzinot pat tikai ar pagājušo gadu :D :) 

Šodien došos meklēt kāzu kleitu, jo mani sabiedēja, ka tuvojoties vasarai arī tur cenas paliks vēl lielākas.

D
Dancija 24.02.22. 13:33 | Kāzu datums: 11.06.2022

Sveikas!

Es arī pievienošos maija grupiņai, jo jūnija grupiņā pagaidām vēl miers un klusums. Plānojam kāzas 11.jūnijā. Visas lielās pozīcijas jau rezervētas un aizrunātas. Jāsaka, ka tiešām cenas pakalpojumiem ir augstākas nekā plānojam, tāpēc ir dažas lietas, no kurām esam atteikušies:

1) video, jo galvenos notikumus (ceremoniju, sagaidīšanu, mičošanu u.t.t.) filmēs kāds no tuviniekiem, nebūs profesionāls video, bet toties dabīgs un nesamākslots, būs emocijas, arī neveiklāki brīži;

2) dāvaniņas viesiem, jo, manuprāt, tas nav nepieciešamas, jo viesi nenovērtē + bieži vien atstāj turpat uz galda (pēc pieredzes no citām kāzām); mums būs fotokaste, tāpēc bildes no pasākuma varētu būt dāvaniņu vietā mūsu viesiem;

3) mums nebūs dzīvās mūzikas, bet... pēc kāzu vadītāja teiktā un kolēģes kāzām iepriekšējā vasarā varu teikt, ka dīdžejs tiks galā; mierinu sevi, ka būs aktivitātes, foto kaste, sarunas, bārmenis ar kokteiļiem un līdz ar to dzīvās mūzikas neesamība nebūs tik manāma;

4) sākumā bijam plānojuši deju kursus, bet kāzu vadītājs arī deva ieteikumu, ka vienkāršai, neiestudētai dejai kāzās ir vairāki plusi - nav jāterējas kursiem, nav lieka satraukuma, bildes sanāk daudz labākas nekā tad, kad griež piruetes, turklāt pēc nepilnas minūtes dejai pievienosies vedēji un vecāki.

Gredzenus pasūtījām pie Arvja Kotina. Sanāca dārgāk nekā plānojam, bet uz 100% esam pārliecināti, ka sanāks skaisti un izturīgi.

S
SigneZ 24.02.22. 16:17 | Kāzu datums: 20.05.2022

Čau, čau!

Mēs gredzenus pirkām "Sudraba nams", man šķita, ka tur ir ārkārtīgi zemas cenas, normāli plaša izvēle un gala rezultātā esam ļoti apmierināti. 

Par kāzu kleitām, man šķiet, ka parasti decembrī / janvārī  ir "vecās kolekcijas" izpārdošanas un tad var pa sakarīgām cenām nopirkt kāzu kleitu. Vismaz es pirku uz ļoti lielām atlaidēm.

Bet vispār cenas visam aug nenormālos tempos, vēl vakar nopriecājāmies, ka visur saslēgti līgumi un viss atrunāts, lai pēc tam nav pārsteigumu.

Es pilnīgi piekrītu par dāvaniņām viesiem, citās kāzās, kur būts, tiešām šķiet, ka tas ir nevajadzīgi. Man personīgi visi tie magnētiņi u.c. lietas ar pāra iniciāļiem liekas brrrr....... , jo pēc tam nekad nav kur likt. Tāpēc mēs dāvaniņas ar galda kartēm apvienosim :)

Mūzika ir viena no dārgākajām pozīcijām, bet no šīs pozīcijas gan mēs noteikti negribējām attiekties un negribējām ņemt arī lētos "čīgātajus".

Mēs arī neņemsim deju kursus, mēģināsim sadomāt paši. Mēs gan neesam baigie dejotāji, bet šķiet, ka  tas varētu būt labāk kā mēģināt atcerēties iestudētus deju soļus, un "iestīvinātās pozās" mēģināt izdejot, piemēram, salsas soļus :D

B
BaibaTE 25.02.22. 09:10 | Kāzu datums: 22.07.2022

Arī mūsu kāzu vadītājs ieteica "neiespringt"uz kādu dāvaniņām, jo tās tāpat paliek uz galda un tiek aizmirstas, bijai ideja par pašceptiem makarūniem, kurus novietot uz šķīvja + pievienojot vārdu. Būs 2in1 gan galda karte, gan salds našķis, kuru noteikti novērtēs bērni :D :) 

Vakar ar kleitu mērīšanām gāja interesanti, es nezinu kā var izvēlēties vienu mīļāko, bet jāpagūst līdz pirmdienai, tad it kā vēl vairākos salonos februāra akcijas.

D
Dancija 25.02.22. 14:40 | Kāzu datums: 11.06.2022

Minncis, laikam Tu kāzu svinības rīkosi Jelgavas pusē. Es arī. :) Saki, kurā vietā pasūtījāt kāzu torti, lai nav jāmēro garo ceļu līdz svinību vietai?

Es savu kāzu kleitu izvēlējos salonā Amelii. Jau internetā iepriekš noskatīju, kādas kleitas ir manā gaumē un kurā veikalā tādas var atrast. :) Amelii salonā ir liela izvēle, bet uzreiz ar konsultanti atlasījām, kuras man nederēs. Mērīju varākas un šķita, ka jābūt tai sajūtai, ka ir īstā, bet man tādas nebija. Izvēlējos, to, kas visvairāk patika + man piestāvēja. Dažreiz uznāk šaubas, ka varēju taču arī citos veikalos ieiet... BaibaTE novēlu izvēlēties to īsto!