FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Ceļojumi un izklaide

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Joki un kuriozi

Patiesība par sievietēm un kāzām no Vīrieša viedokļa.(Papildināts!)

Skats_no_alas 09.11.10. 13:02

Versija par sievietēm un kāzām no sarkastiska vīrieša mutes.

Dāmām ar

- izteiktām rozā brillēm
- tikko bildinātām
- kāzu plānošanas aizrautīgajā sākumposmā
- ar vājiem nerviem un nestabilu psihi
-
nav ieteicams lasīt.

Raksts: www.brivamute.lv

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Noelle 09.09.14. 10:40 | Kāzu datums: 19.07.2014

Ļoti pārmetošu toni saklausu Jūsu komentāros un īsti neizprotu - kāds tam ir iemesls?

Ja jau ieminaties par manu atsauci uz Kāzu avīzi... Mans komentārs, kurš skanējā šādi:

"Kāpēc kāzu dienā būtu jāņirgājas par topošo vīramāti, jāspriež par izmētātām zeķēm un jāanalizē, kā nabaga topošais vīrs tagad nesīs šo ģimenes dzīves smago slogu itin visā aplaimot savu sievu un nemitīgi būt zem viņas tupeles, kā arī jāspriež par to, kurš kuram un kā varētu uzlikt ragus (bet tiesi ar šādu zemtekstu ir prakstiski visa "smieklīgā" kāzu avīzes daļa)?"

bija tikai un vienīgi izbrīnas pilns jautājums par to, kādēļ lielākajai daļai sabiedrības šķiet, ka šāds kāzu avīzes satur ir pieņemams un atzīstams par labu esam, jo manā uztverē, šāda ķengāšanās uz ņirgāšanās par "laulības džīves līkločiem" īsti nepiedien šiem svētkiem. Nevienā mirklī šādam saturam neizteicu atbalstu un jau pirms savām kāzām, meklējot kādu baudāmu paraugu, ieskicējumu kāzu avīzei, nudien neko jēdzīgāku par šādiem banāliem paraugiem neatradu. Bet lielākoties cilvēki tiešām par šādu saturu ir sajūsmā - ak, vai, cik bija jauti! Nu nav tas ne jautri, ne skaisti, ja mēs raugāmies no patiesās kāzu dienas un laulību kopumā būtības.

Tai pašā laikā nenoliedzu, ka ir lietas, kurām var pieiet ar ironiju, sarkasmu u.t.t., jautājums tikai, kāda ir katra uztvere, vai lasītājs šo sarkasmu vai ironiju saskata un vai saprot, ar kādu mērķi tas lietots.

Līdz ar to, ja salīdzina ironizēšanu par laulības dzīvi, par vīra un sievas savstarpējām attiecībām, par attiecībām ar vīramāti/sievasmāti, par savstarpējo pienākumu sadali un tamlīdzīgam lietām - man tie nešķiet sīkumi. Savukārt pirmskāzu "drudzis", gatavošanās process, kurā nereti viens vai otrs no jaunā pāra (bet biežak tomēr tiesi līgavas) sapanikojas, saķer stresu par sīkumiem un dramatizē visu līdz trillera cienīgiem apmēriem, tomēr ir salīdzinoši "nenozīmīgāks" moments, ja ta var izteikties, tādēļ arī pieļauju, ka par šo var paironizēt, ko arī raksta autors ir izdarījis. Ja viņš sādu lirisku savārstījumu būtu radījis par laulības džīvi, es droši vien nostātos nevis apjūsmotāju, bet tieši otrādi - noliedzēju pusē.

M
Ma_sha 06.09.14. 14:31 | Kāzu datums: 27.08.2015

:D:D:D:D

Par rakstu nosmējos jau sen. Tagad uzjautrinos par diskusiju. :D

SandraV 06.09.14. 07:25

Kāpēc kāzu avīzei jābūt pilnai ar sludinājumiem, kā sieva maina vīru, vīra māti utt?
Kāpēc Jūs nevarat avīzē publicēt reportāžu par savu pirmo satikšanos? ( kas ļoti daudzus interesētu ) Kāpēc vedēji nevar izstrādāt virkni jautājumu par jūsu hobijiem, aizraušanos, mīļākajām filmām, kuras jaunlaulātie iesaka utt. Tas kāda būs kāzu avīze, ir atkarīgs no Jūsu vedējiem un Jums pašiem!
Mēs dzīvē pārāk daudz ironizējam nopietnas lietas. Tad nu nav brīnums, ka šādi autori un atbalstītājii, pēc tam nespēj kopā nodzīvot pat līdz Sudrabkāzām. Jo laulības ir ironija, vai ne?
Tas ka nosvinējāt fantastiskas kāzas, protams ir apsveicami. Bet kad nodzīvosiet fantastisku laulības dzīvi, vismaz lidz sudrabam, tad laikam arī ir vērts dziļāk iedziļināties uzskatos, kas ir jāuztver ar ironiju un pret ko labāk izturēties ar cienu un pietāti.

Noelle 25.08.14. 15:38 | Kāzu datums: 19.07.2014

"Raksta autoram ir jābūt pamatīgi trulam. Un atbalsīitājām, vēl piezemētākām par pašu autoru!" Šī gan ir pērle! Paldies par komplimentu! :)
Nesen paši aizvadījām fantastiskas kāzas, tomēr tas mums netraucēja izlasīt šo IRONIJAS pilno rakstu un par to pasmieties. Manuprāt, tas ne ar ko daudz neatsķiras no, piemēram, tradicionālā "Kāzu Avīzes" satura, kas man nudien šķiet bezgaumīguma pilns. Kāpēc kāzu dienā būtu jāņirgājas par topošo vīramāti, jāspriež par izmētātām zeķēm un jāanalizē, kā nabaga topošais vīrs tagad nesīs šo ģimenes dzīves smago slogu itin visā aplaimot savu sievu un nemitīgi būt zem viņas tupeles, kā arī jāspriež par to, kurš kuram un kā varētu uzlikt ragus (bet tiesi ar šādu zemtekstu ir prakstiski visa "smieklīgā" kāzu avīzes daļa)?
Protams, ja cilvēkam nav pazīstama ironija un sarkasms, tad šādi teksti vispār nebūtu jālasa :)

SandraV 23.08.14. 07:43

Tas, ja vīrietis nevēlas precēties, protams ar viņu pašu jau kaut kas nav labi. Otra leta- protams tad pati sieviete nenod motivāciju, lai viņu aprecētu. Un lai vai kā, bildināšana no vīrieša puses, ir ļoti liela uzticēšanās, jo lai vai kā, runa jau iet par savas visas dinastijas uzvārda došanu, un to, ka vīrietis vēlas, lai Tu būtu viņa dinastijas turpinātāja. Runa iet par to, nevis kāzu svinībām, roza brillēm, vai banana atsūkāšanu vīrieša kājstarpē. Raksta autoram ir jābūt pamatīgi trulam. Un atbalsīitājām, vēl piezemētākām par pašu autoru! Iespējams par tādam viņš arī raksta! Mans vīrs teiktu- zosīm!

Noelle 16.06.14. 17:12 | Kāzu datums: 19.07.2014

Žēl, ka šis sacerējums izskatās pazudis no i-neta plašumiem (nevaru atrast). Tagad tieši noderētu... varbūt kādai ir kaut kur noglabāts nebaltai dienai? :)

L
Lenik 23.02.11. 22:18

Pārsmējos!!! :)))

L
Lielsbriedis 10.02.11. 12:47 | Kāzu datums: 11.08.2012

Vienīgais, kas nepatīk, ka mūsdienās pārlieku tiek deklamēts, ka vienīgās kas jau mātes puncī doma par lielo dienu, ir sievietes- bišķi jau par daudz šī tema tiek tirzāta...
Un nav jau brīnums, ka vīrieši arī nevelas, jo jau no bērna kājas puikas visur dzird cik laulības ir briesmīgas, kā sievas pārvēršās pēc kāzām un cik ļoti mēs sabojāsim viņu dzīves!

Visskumjākais man liekas tas, ka tie lielakie bļāvēji par vientiesīgajām sievietēm un to, ka laulības ir absolūti liekas, parasti ir dzīvē vai sevī vilušies cilvēciņi, ar slēptiem mazvērtības kompleksiem, ka dēļ nespēj atrast to īsto un vienīgo kurš vēlētos veltit savu dzīvi tādiem "bļāvējam"...

L
Lielsbriedis 10.02.11. 12:36 | Kāzu datums: 11.08.2012

Šis raksts ļauj pārdomāt visus sīkumus, kas parasti tiek iekļauti kāzās, bet patiesībā ir tikai lieks naudas patērinš un mokas gan jaunajam pārim gan viesiem..
Piedodiet, bet kāzās spēlēt spēli ar (5) banāniem man liekas vislielakais bezgaumības kalngals..
Vai tādēļ dāmas velk smalkās kleitas, lai beigās uz ceļiem rāpojot atrastos pāris milimetrus no vīrieša kājstarpes??
Raksts ir supererīgs :)

08.02.11. 18:36

Es sevi arī daudzos punktos saskatiju! :D
Lasijām kopā ar topošo un smējāmies kā kutināti! :)))

I
Ilvux 17.01.11. 17:59 | Kāzu datums: 19.08.2011

Arprats,es gandriz krampjus dabuju,sito japarada manejam,moska nevajag preceties:D:D

Zebrulēns 17.11.10. 19:42 | Kāzu datums: 20.05.2011

Labs, labs ,labs:DDDD man arī liekas, ka dažas rindas bija par mani:DD

Annačka 16.11.10. 10:46 | Kāzu datums: 14.08.2010
Noelle 15.11.10. 16:55 | Kāzu datums: 19.07.2014

Vienkārši lieliski un sulīgi! Ne ko pielikt, ne atņemt :)

m
mychickpea 14.11.10. 16:01 | Kāzu datums: 20.08.2011

Labais:D

s
sicilia 11.11.10. 20:28 | Kāzu datums: 05.09.2009

ha ha ha labs. :D:D:D::D
laikam esmu daļējs vīrietis :D

Ketta 11.11.10. 08:28 | Kāzu datums: 21.05.2011

ir labs:)
es sevi atpazinu ļoti daudzos punktos:))
topošajam vīrma gan nerādīju!!

L
Lisa27 11.11.10. 01:21 | Kāzu datums: 11.07.2009

Super, man patika, īsi un kodolīgi!!! :)

palma2 10.11.10. 17:04 | Kāzu datums: 18.06.2011

sviests :D

V
Vin:) 10.11.10. 10:19 | Kāzu datums: 24.07.2010

:D:D Pārsmējos :D