FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Ceļojumi un izklaide

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu ceļojumi

Kur dosieties savā kāzu medusmēnesī? :)

KristineKr 10.07.14. 14:11 | Kāzu datums: 17.05.2014

Sveikas visas līgaviņas un jaunās sieviņas!

Būtu forši uzzināt kur jūs plānojat doties savā medusmēnesī. Mēs Septembra sākumā dosimies uz Grieķijas salām - Krētu un Santorini, nekad Grieķijā neesam bijuši un kaut kā visu laiku vilka uz turieni, nu nevaram sagaidīt, nu jau mazāk par 2 mēnešiem atlicis :) Varbūt vēl kādi uz šīm salām plāno doties?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Noelle 10.07.14. 14:25 | Kāzu datums: 19.07.2014

Santorini ir mana sapņu vieta, lai gan esmu bijusi citur Grieķijā, šo salu neesmu vēl apmeklējusi. Bet mēs kāzu ceļojumā dosimies uzreiz pēc kāzām uz Skotiju.

KristineKr 10.07.14. 14:41 | Kāzu datums: 17.05.2014

Skotija arī ir burvīga vieta, esmu bijusi Arbroath (burvīgas klintis pie jūras, skati superīgi!), Dundee, un, saprotams, Edinburgā, ir vērts apskatīt, noteikti pili apskatiet, ļoti patīk Edinburgas arhitektūra, tās ieliņas, jauki viss liekas tur, labprāt vēl tur atgrieztos kādu dienu :)

c
chocco 10.07.14. 14:50 | Kāzu datums: 25.07.2014

Meitenes gribeju uzzinat, ka Jus pec kazam uzreiz braucat uz ārzemem ja mainat uzvardu? Apzvaniju pases daļas un pateica ka var tikai to paatrinato 3 darba dienu pasi uztaisit... taka mums ir dota nedela pec kazam un jabrauc prom stradat atmetam domu par ceļojumu arzemem.. :(
Nebrauks jau uz 3 dienam :(

KristineKr 10.07.14. 15:04 | Kāzu datums: 17.05.2014

Tu manuprāt pārklausījies, viņi uztaisa paātrināto pasi, kas nozīmē, ka tev pase garantēta jau pēc 3 dienām! :) Ja tev pase būtu jāmaina tikai tādēļ, ka termiņš beidzies, tad manuprāt jāgaida ap 2 nedēļām. Un samaksa ir tāda pati kā normāli maksā par pasi, nav nekas dārgāks :) Es arī jauno pasi saņēmu ļoti ātri - jau pēc 3 vai 4 dienām varēja iet pakaļ :)

KristineKr 10.07.14. 15:10 | Kāzu datums: 17.05.2014

ahh chocco, visu neizlasīju kārtīgi līdz galam.. nevajag jau arī uzreiz braukt ceļojumā nākošajā dienā, mums kāzas bija maijā, bet kāzu ceļojums būs Septembrī, jo tomēr darbs neļauj uzreiz ņemt tik daudz brīvdienas, jau tā dēļ kāzām bijām paņēmuši daudz vairāk nekā bijām domājuši. Un Septembris mums liekas labākais mēnesis kad ceļot, jo laiks nav nenormāli karsts kā vasarā, kā arī bērni sāk iet skolā, pludmales tukšākas arī no tūristiem :)

k
kaķpēdiņa 10.07.14. 16:38 | Kāzu datums: 09.08.2014

Ahh, Vidusjūra ir burvīga. Skotija arī! Mēs ceļojām pa piekrasti ap Edinburgu, tā daba, jūra, aitiņas-baigais dvēseles miers :)
Mēs arī ņemsim pauzīti pēc kāzām un ceļojumā dosimies ap Jauno gadu, jo viss atvaļinājums iztērēts braukājot uz LV kāzu sakarā. Pēdējās domas ir par ASV vai Dubaiju un Abu Dabi, ir vēl daži eksotiskāki sapnīši, bet redzēs kā ar biļetēm būs.
Pēc kāzām ar auto brauksim atpakaļ uz Zviedriju kopā ar vīra māsu un viņas draugu, tad domāju pa ceļam paliksim pa nakti kādos kempingos un pabaudīsim romantiku pa vienkāršo :)

S
Sunlight_Fairy 10.07.14. 20:24 | Kāzu datums: 02.08.2014

Esmu bijusi Krētā, ļoti iesaku noīrēt mašīnu un pabraukāt apkārt, tur ir smukas mazas piekrastes pilsētiņas, kalnu ciemati, kur jūties kā nonākusi pagātnē un vēl noteikti iesaku aizbraukt uz Elefonisi pludmali. Tā ir, manpurāt, skaistākā Krētas pludmale, kur jūties nevis kā Grieķijā, bet Karību salās. ;)
Mēs paši uzreiz pēc kāzām brauksim uz mūsu mīļo Itāliju. Paši mainīšu pirms brauciena, nevajadzētu būt problēmām, jo to ātri uztaisa, rēķinos, ka 3 dienu laikā dabūšu.

Noelle 11.07.14. 08:33 | Kāzu datums: 19.07.2014

Par pasi un braukšanu - mēs braucam projām jau pirmdien agri no rīta, līdz ar to pasi nemainīšu uzreiz, bet, kad atgriezīšos, bet ar baznīcu būs sarunāts, ka viņi iesniedz dokumentus PMLP mazliet vēlāk, nevis uzreiz pirmdien, lai vismaz uz izbraukšanas dienu nekur neparādās, ka man mainīts uzvārds.

Noelle 11.07.14. 08:35 | Kāzu datums: 19.07.2014

Mēs lidojam uz Aberdeen, pēc tam ar vilcienu uz Inverness un tad jau tur apbraukāsim skaistākās apkārtnes vietas, Isle of Skye ir must see objekts ar visu, ko tā piedāvā, kas vēl - tad jau redzēsim :)

KristineKr 11.07.14. 13:33 | Kāzu datums: 17.05.2014

Mēs obligāti ņemsim mašīnu vai arī kvadraciklu (cik lasīju komentāros no tūristiem, tad kvadracikls ir labākais veids kā pārvietoties pa Krētu, jo ceļi ir šauri un grūti izbraucami.) Varbūt kvadraciklu paņemsim uz 1 dienu lai redzētu vai patīk, pēc tam var ņemt kādu mazāku mašīnu.. Ar kādu mašīnu jūs braucāt? Mums viesnīca ir Agia Pelagia rajonā pie pašas jūras, pavisam noteikti aizbrauksim arī uz tavu minēto Elefonissi pludmali, esmu arī dzirdējusi, ka Chania pilsētiņa ir jauka, Kournas ezeru un Samaria Gorge.

Itālija arī ir skaista valsts, esmu bijusi Sicīlijā, bet noteikti vēlos arī tikt uz Romu, Venēciju un citur :) Kur tieši Itālijā būsiet?

KristineKr 11.07.14. 13:43 | Kāzu datums: 17.05.2014

Ja vēlaties ceļot uz ASV, tad iesaku ņemt kruīza kuģi un aizlaist uz salām, mēs arī tā no sākuma domājām, taču ir gan padārgs tas prieks, un uz Grieķiju mums tomēr baigi vilka, arī tur pludmales tik skaistas kā hawaju salās var atrast, nav nemaz tik tālu jābrauc, kā arī ļoti vēlos nobaudīt Grieķu tradicionālos ēdienus :)

Par Dubaiju nezinu vai vērts, cik esmu dzirdējusi, vērts vienu reizi aizbraukt, bet atpakaļ cilvēki uz turieni netiecas braukt, jo viss ir mākslīgi veidots, visi apzaļojumi, daudz cilvēku, augstās celtnes un karstums.. Ja godīgi, nekad neesmu gribējusi turp doties, bet katram jau savs. Kādu kāzu ceļojumu vēlaties - vairāk pie pludmales vai aktīvāku, lai būtu ar ekskursijām un ceļošanu?

S
Sunlight_Fairy 11.07.14. 23:32 | Kāzu datums: 02.08.2014

Mēs ņēmām Fiat Panda, bija arī diezgan lēti, ņēmām no Avis, viņiem kantoris turpat lidostā. Ja godīgi, neesmu gan redzējusi, ka tur kāds brauktu ar kvadracikliem pa šosejām.... :) Jā, kalnu ceļi ir līkumaini, bet nu nav tik traki, lai ar mazo mašīnu nevarētu tikt cauri! Arī ar kvadru, manuprāt, nav īpaši ērti braukt uz lielu attālumu, jebkurā gadījumā tad es īrētu arī motociklistu ekipējumu, ja ar kvadru gāž pa šoseju uz 120-150 km/h. Var īrēt arī motorolleri vai moci. Chania ir ļoti forša pilsētiņa, bet neiesaku tērēt laiku, lai brauktu uz Knosas pilsdrupām, jā, ir slavena un vēsturiska vieta, taču drupas paliek drupas un šodien no tās pils tiešām nekas daudz nav palicis pāri. :) Par Grieķijas pludmalēm man Tevi jāapbēdina - nav tur Havajas, izņemot Elefonisi. Karībās ir smilšu pludmales, Grieķijā akmeņainas, salas ir diezgan klinšainas un nav tur tropu krāšņas floras. Kaut gan, protams, Grieķija ir skaista pa savam! :)

Es atkal neesmu bijusi Sicīlijā, bet arī gribu aizbraukt! Šoreiz mēs brauksim pie jūras - uz Amalfi piekrasti un Kapri salu, jo būs augusts, ļoti karsts.... beigās kādas trīs dienas Romā, šopingam un pāris muzejiem. :) Ja brauksi uz Itāliju, ļoti iesaku Florenci, skaista pilsēta ar savu šarmu.

KristineKr 12.07.14. 23:20 | Kāzu datums: 17.05.2014

Mēs jau droši vien beigās arī mašīnu paņemsim, bet nu dikti jau gribās to kvadraciklu izmēģināt, lai pabraukātu pa kādiem ciematiņiem un visu ko apskatītu. :) Jā, dzirdēju par Knosas pilsdrupām, ka tiešām neesot jēga apmeklēt, un ja vēl tu tā apstiprini, tad jau tiešām nav vērts, tā kā neesam ieplānojuši tur doties. Nezinu vai tu esi bijusi citās Krētas pludmalēs, ne tikai Elefonisi, bet arī Balos pludmale,kas atrodas Kissamos ir pasakaina, kā arī Seitan Limania Beach, kas atrodas Akrotiri. Es jau visu ko izpētīju un nu jau nevaru sagaidīt kad beidzot būsim tur :)) Protams, Grieķiju par hawaju salām nenosauksi, bet nu šīs pludmales uz to pusi jau ir :))

Uz Sicīliju noteikti iesaku aizlidot, super sala, es arī uz Sardīniju gribētu tikt. Man viena paziņa tieši to pašu par Florenci teica, tad jau varbūt nākamgad jālaiž uz turieni.. :)

Jūsu kāzu ceļojums arī izskatās ļoti foršs, abas vietas izskatās ļoti skaistas! Un kur tad bez Romas, ja jau esiet Itālijā :)

zabava_ 13.07.14. 21:38

Heijā))) arī mēs dodamies kāzu ceļojumā uz Krētu, šogad izskatās populārs galamērķis :) Es uzvārdu nemainu,jo mēs izlidojam uzreiz pēc banketa, 5 no rīta :) kāzu kleitā pa taisno uz lidostu :) arī plānojam izīrēt vai nu auto vai nu kvadraciklu. Man ir lielāka nosliece uz auto, tajā karstumā domājams būs ērtāk. Mēs dzīvosim Hersonisā, paldieeees par labo pludmaļu sarakstu, noteikti apciemosim! :) Par Knosas pili atsauksmes dažnedažādas, mēs aizbrauksim, bet ko mēs tur ieraudzīsim jau apmēram zinu, esam bijuši daudzās līdzīgās vietās. Drupas kā jau drupas :)

KristineKr 14.07.14. 19:04 | Kāzu datums: 17.05.2014

zabava_ ooo super, nu re kā, es tā palasīju, ka arī pagājušo gadu Krēta un Santorini bijusi ļoti iecienīta kāzu ceļojumu vieta :) Kad tad tieši jūs lidojat? Ja ātrāk par mums, tad būšu priecīga, ja atrakstīsi kā gāja un arī varēsi ieteikt kuras vietas vērts apciemot, un kuras nav jēga. Mēs tur būsim 8 dienas, tagad arī domāju, ka kādu dienu būtu labi aizbraukt apciemot kādus ciematiņus Krētas vidienē, tikai nezinam kuru būtu visinteresantāk apciemot, internetā diezgan daudzi tie ciemati galīgi nolaisti, ļoti maz cilvēku tur dzīvo, un visi pensionāri, domāju, ka Anogia ciematiņš varētu būt interesants, bet nu gribētu vēl kādas atsaukmes dzirdēt.. tomēr vēlamies arī redzēt kā vietējie tur dzīvo, kas jau vairs nav tūristi.. :)

S
Sunlight_Fairy 15.07.14. 17:48 | Kāzu datums: 02.08.2014

Esmu bijusi Anogia, tas tiešām ir kaut kas! Pa ielām staigā večiņas tradicionālajos melnajos paltrakos un aizvēsturiskie pikapi ved apelsīnu kravas tirgošanai.... :) Jā, ciemati ir diezgan nolaisti, bet tie tomēr ir lauki.

s
signarins 16.07.14. 09:07 | Kāzu datums: 21.06.2014

Sveikas sieviņas un līgaviņas!
Mēs savu ceļojumu plānojam rudenī gluži vienkārši tāpēc, ka vasaras tepat ir jaukas un pēc kāda laiciņa kāzu emocijas būs pārgājušas, bet ceļojumā būs iespēja tās uzjundīt no jauna :)
Mēs plānojam Rodas salu - gan zvilnēšanu pludmalē, gan kaut ko aktīvāku - pārgājienu, kvadraciklus, atrakciju parku.
Varbūt Jums kādai ir ko ieteikt šajā salā? Mūs noteikti interesē tā saucamā "secret beach" - kur mazāk (vai nemaz) cilvēku, lai var baudīt kādu intīmāku momentu :)

aekalnina 16.07.14. 12:37 | Kāzu datums: 21.06.2014

Hehe, 21.jūnijs izvēlas Rodas salu. Labs :)) Mēs arī tikko atgriezāmies - no medusmēneša Rodas salā. :) Ļoti labi atpūtušies, iedeguši un laimīgi.
Gribējām sākumā ņemt motorolleri, bet tā kā nekad nebijām iepriekš ar rolleriem braukuši, nomā ieteica labāk ņemt mašīnu. Ar izvēli esam ļoti apmierināti, jo komforts nesalīdzināms kā uz rollera vai kvadracikla, jo braukšanas kultūra grieķiem ne tā labākā...
Izbraukājām visu salu krustām šķērsām un vēl pāris dienas pazvilnējām saulītē pie Vidusjūras. :). Noteikti jāapskata Rodas vecpilsēta, Senās Kamiros pilsētas drupas (tieši pretīm Kamiros, otrā ceļa pusē ir taverna, kur sauļojoties Egejas jūras krastā piedāvā garšīgāko frappe kafiju. :)) Septiņi Avoti jeb Epta Piges, Siānā pārdod uz vietas gatavotu olīveļlu. Lindos, Tsampika... Vārdu sakot, sala maziņa, bet redzēt tur ir ko :) Rodā atrodas arī otrais lielākais ūdensparks Eiropā.
No klusākām pludmalēm gan mēs nevienu neatklājām, bet noteikti aizbrauciet uz Anthony Quinn Bay un Lindosā uz pludmali pie ezera (laikam ezera:)), kurš ir sirsniņas formā :)

s
signarins 16.07.14. 14:22 | Kāzu datums: 21.06.2014

o, super! paldies par ieteikumiem! jau googlēju kaut kādu papildus info :D

zabava_ 16.07.14. 16:48

Mēs atkal lidojam prom tieši kāzu naktī, lai būtu vēl tā "Kāzu noskaņa". :) Jo cik dzirdēts, dienā pēc svinībām daudziem tāda kā tukšuma sajūta, negribas ko tādu just.