FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Bērnu lietas

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mums būs mazais!

Kāzas katoļu baznīcā un puncis

k
kirsiic 14.02.13. 14:19

Pirms 2 ned. mans mīļotais mani bildināja. Sākām plānot kāzas jūnijā. Vakar uzzināju, ka esmu stāvoklī...
Bijām plānojuši kāzas katoļu baznīcā un tas jau likās apgrūtinājums, ka esmu luterāne, bet puisis katolis....It kā ar to vēl viss ir ok cik sapratu no mācītāja.
Bet kā būs ar to, ka man būs jau 5 grūtniecības mēnesis un līdz ar to puncītis?
Esmu tik priecīga par visu, bet mani satrauc tas, ka mūs negribēs laulāt baznīcā :(

15 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
S
Susurs55 14.02.13. 17:36 | Kāzu datums: 05.07.2012

nesatraucies, man draudzene precās pēc 2 nedēļām katoļu baznīcā. Puncītis gan viņai vēl nav, bet domāju, ka mācītājs ir lietas kursā:) un laulāt nav atteicies!

r
rutuxs 14.02.13. 22:58 | Kāzu datums: 20.02.1993

Un tagad man nolasi vietu Bībelē, kur stāv rakstīts- ja esi gaidībās, pie altāra nenāc. Ko nozīmē- ka esmu luterāne, bet puisis katolis....It kā ar to vēl viss ir ok. KAS OK???? Redzu, ka nav ok. Ir tikai "tituls".

S
Susurs55 15.02.13. 10:39 | Kāzu datums: 05.07.2012

Nepiekritīšu! Katoļu baznīca ir ļoti strikta savā nostājā, kas attiecas uz citām ticībām. Man māsa ir katole, bet viņas vīrs luterānis. Viņi laulājās luterāņu baznīcā, bet mazo vēlāk gribēja nokristīt katoļu baznīcā-tur pat kur mūs abas. Bet katoļu mācītājs uz to atbildēja, ka viņš šādu laulību neatbalsta un bērnu nekristīs! Tā lūk ar tām ticībām...

Duuja 15.02.13. 11:17 | Kāzu datums: 18.05.2013

Susurs55, par to katoļu nostāju ir tā, ka katoļi nevar laulāties luterāņu baznīcā, tad viņi nav nekādi katoļi, ja tā dara :D bet otrādi var - katoļi pie sevis laulā gan ar luterāņiem, gan ar citām konfesijām. Tāpēc ja laulājas katolis ar luterāni, tad tikai katoļu baznīcā. Ja jau laulājās luterāņu, kāpēc tad pēkšņi gribēja bērnu kristīt pie katoļiem? Ir teoloģiskas nianses, ko tagad gari plaši neskaidrošu, vienkārši jāpieņem, ka tā ir, katrā baznīcā sava kārtība.

r
rutuxs 15.02.13. 12:23 | Kāzu datums: 20.02.1993

Bet runa jau iet par to, ka laulības laikā līgava būs 5. mēnesī. Un viņai bail, ka grūtnieci nelaulās.

kirsiic
Nesaprotu, kādēļ mācītājam vispār jāsaka, ka esi stāvoklī?

vācieši 15.02.13. 14:42

ir tāda lieta,ka aizpildot līgumu ir punkts par grūtniecību..katoļu baznica īsti neatbalsta laulāt pāri,kas gaida bērniņu,jo vienkārši izsakoties tu piepsiedu kārtā laulājies..nevis no brīva prāta..
Ir vēl vien lieta..ja mācītājs ir pretīmnākoš viņš var lūgt atļauju par viņu augstāk stāvošajam(es nezinu kā viņu sauc) atļaut laulāt jūs..tā kā pareizāk ir noskaidrot kas un kā:))
es domāju,ka viss būs ok..nav jau padomju laiki..

liels prieks par jums..super dāvana valentīndienā..turaties,augat un viss būs ok:)))

vācieši 15.02.13. 14:46

susurs55 ir pilnīga taisnība..bet vēl ir super iepsēja..kad viens vai otrs dīkst pāriet uz citu ticību-dievs mums visiem viens:)
pareizāk aiziet pie mācītēva un viņš visu vienkārši izskaidros un paskaidros..nekrenķējies-tā lieta atrisināsies..

ķimenīte 16.02.13. 12:56

baznīca nevēlas laulāt grūtniecībā esošo, jo Bībelē teikts, ka līdz kāzām jāatturas no gultas priekiem. Principā- jāprecas nevainīgiem.

Tas tā protams nenotiek mūsdienās, bet laulības baznīcā- stāvoklī, parāda klaju Bībeles rakstu neievērošanu, tāpēc nevēlas laulāt acīmredzamas grūtnieces.

ķimenīte 16.02.13. 12:58

proti, laulības baznīcā stāvoklī- norāda gan uz Bībeles neievērošanu, neticību un līdz ar to rada jautājumu: kāpēc precaties baznīcā, ja Bībele jums sveša!

n
n_vavere 22.02.13. 20:26

Ar to ka neesat abi katoļi, viss ir kārtībā, katoļu baznīca pieļauj laulības jūsu gadīgumā. Vienīgais ieteikums no priestera puses varētu būt - bērnus kristīt katoļu baznīcā.
Ja tiešām vēlaties laulāties baznīcā, katoļu priesterim noteikti būs jautājums, vai laulības netiek slēgtas attiecīgo apstākļu dēļ (nē, nu var jau noklusēt, bet tad jautājums, ko vispār darāt baznīcā, tas tā). Ja jūsu nolūki ir patiesi, neviens jums neaizliegs laulības katoļu baznīcā.

k
kirsiic 22.02.13. 21:08

Paldies, jautājums vairs nav aktuāls. Mācītājs bij ļoti jauks un priecājās, ka mums jau ir pieteicies bērniņš :) Tikai sacīja manam līgavainim, lai tagad mani vairāk lolo un uzrauga, lai man nav lieku saraukumu :)

n
n_vavere 22.02.13. 21:23

Super, lai viss izdodas kā plānots :)

m
mis_nataly 24.02.13. 13:40

Biju klasesbiedra kāzās kā kora dziedātāja, un līgava bija jau pēdējā grūtniecības mēnesī(kāzas bij apm. 6.08., meitiņa piedzima 26.08.) Lielākoties viss atkarīgs no mācītāja un viņa uzskatiem. Vecāka gada gājuma mācītāji būs kritiskāki. Labāk to visu izrunāt ar mācītāju uzreiz. Neaizmirstiet, ka pirms laulībām baznīcā ir tā saucamās mācības, kurās notiek diskusijas starp mācītāju jauno pāri, par dažādām situācijām laulības dzīvē utt. Lieki neuztracies pirms laika, un veiksmi! ;)

Soledada 12.03.13. 12:05 | Kāzu datums: 20.08.2013

Sveika,par punci neuztraucies,man paredzētas laulības jūlijā, būšu astotā grūtniecības mēneša sākumā.
Arī priesterim jau paziņojām un viņš ļoti priecājās,jo nekur nav teikts,ka laist pasaulē dzīvību būtu grēks.
Takā neuztraucies,viss būs ok.

a
amorisita 23.06.13. 19:11

1) 5.mēnesī vēl nav tāds puncis, kuru nevarētu smuki noslēpt. Es precējos 4.mēneši un biju tieva kā spickiņa. No malas neviens nevarēja pateikt, ka esmu stāvoklī. Neuzskatu, ka mācītājam būtu diži liela daļa gar to, vai sieviete stāvoklī vai nē. Piedodiet, bet man tas liekas galīgi stulbi. Tad labāk, lai bērns dzimst ne laulībā, bez ģimenes?

2) es esmu luterāne, bet vīrs katolis un precējāmies luterāņu baznīcā. Bez problēmām. Arī bērnus kristījām luterāņos.